جشن مبعث
حدیثی ناب از امام هادی(ع)
امام هادی(ع):
انَّ الحَرامَ لا یَنمی وَ اِن نَمی لا یُبارَکُ لَهُ فیهِ وَ ما اَنفَقَهُ لَم وَ یُؤجَر عَلَیهِ وَ ما خَلَّفَهُ کانَ زادَهُ اِلَی النّارِ؛
امام هادی(ع): به راستی که حرام،افزایش نمی یابد و اگر افزایش یابد،برکتی ندارد و اگر انفاق شود،پاداشی ندارد و اگر بماند، توشه ای به سوی آتش خواهد بود.
منبع:کافی،ج5،ص125،ح7
فضیلت ماه رجب از نگاه آیت الله جوادی آملی:
آیت الله جوادی آملی:
ماه پربرکت رجب در پیش است، تا میتوانید در ماه رجب روزه بگیرید، مخصوصا کسانی که قدرت جوانی دارید، از روزه های این ایام و مبعث و ایام اعتکاف فراموش نشود،
درس و بحث گوشه ی از کار است، اساس کار جای دیگر است!
اگر این اساس کار را رعایت بکنیم، آن وقت لذت علم و طهارت را میچشیم، اگر لذت طهارت را بچشیم هیچ چیزی جای آن را نمی گیرد، اگر عالم را به وی بدهیم، برایش گزنده است.
رجبیون کجایند؟؟؟
حضرت امام صادق(ع) فرموده است:
روز رستاخیز سروشیان درون عرش ندا می دهد« این الرجبیون» رجبیون کجایند؟
- گروهی برمی خیزند که چهره شان برای مردم محشر می درخشد، برسرشان تاج پادشاهی آکنده از مروارید و یاقوت است.
- همراه هریک از ایشان هزار فرشته از سوی راست و هزار فرشته از سوی چپ ایستاده اند و به او می گویند ای بنده خدا کرامت خدای بر تو گوارا باد!
- از عرش هم ندا می آید که ای بندگان من! سوگند به عزت و جلال خودم جایگاه شما را گرامی و عطای شما را جزیل قرار می دهم و غرفه هایی از بهشت به شما ارزانی می دارم که از زیر آن جوی ها جاری است و جاودانه در آن خواهید بود و پاداش عمل کنندگان چه نیکوست
- شما برای من در ماهی،روزه ی مستحبی گرفتید که حرمت آن ماه را بزرگ و حق آن را واجب کرده ام. ای فرشتگان من! این بندگان و کنیزکان مرا به بهشت در آورید.
- امام صادق(ع)اضافه فرموده که این پاداش کسی است که چیزی از ماه رجب را روزه بگیرد هرچند یک روز از دهه اول یا دوم یا آخر آن باشد.
(روضة الواعظین،ج2،ص402)
اعتکاف یعنی بریدن از غیر خدا
اعمال شب لیلة الرغائب
به نقل از پیامبر اسلام اعمالی برای این شب ذکر شدهاست:
روز پنج شنبه اول ماه رجب - در صورت امکان و بلا مانع بودن - روزه گرفته شود. چون شب جمعه شد مابین نماز مغرب و عشاء دوازده رکعت نماز اقامه شود که هر دو رکعت به یک سلام ختم میشود و در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، دوازده مرتبه سوره توحید خوانده شود.
چون دوازده رکعت به اتمام رسید، هفتاد بار ذکر«اللهم صل علی محمد النبی الامی و علی آله» گفته شود. پس از آن در سجده هفتاد بار ذکر «سبوح قدوس رب الملائکة والروح» گفته شود. پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذکر «رب اغفر وارحم و تجاوز عما تعلم انک انت العلی الاعظم» گفته شود. دوباره به سجده رفته و هفتاد مرتبه ذکر «سبوح قدوس رب الملائکة والروح» گفته شود.در اینجا میتوان حاجت خود را از خدای متعال درخواست نمود.
منبع: کتاب مفاتیح الجنان نوشته ثقة المحدثین شیخ عباس قمی در اعمال ماه رجب.
پیامبر اسلام در فضیلت این نماز گفتهاست که:
کسی که این نماز را بخواند، شب اول قبرش خدای متعال ثواب این نماز را با زیباترین صورت و با روی گشاده و درخشان و با زبان فصیح به سویش میفرستد. پس او به آن فرد میگوید: ای حبیب من، بشارت بر تو باد که از هر شدت و سختی نجات یافتی. میّت میپرسد تو کیستی؟ به خدا سوگند که من صورتی زیباتر از تو ندیدهام و کلامی شیرین تر از کلام تو نشنیدهام و بویی، بهتر از بوی تو نبوئیدهام. آن زیباروی پاسخ میدهد: من ثواب آن نمازی هستم که در فلان شب از فلان ماه از فلان سال به جا آوردی. امشب به نزد تو آمدهام تا حق تو را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود و قیامت بر پا شود، من سایه بر سر تو خواهم افکند.
منبع: کتاب المراقبات نوشته حاج میرزا جواد ملکی تبریزی.