چهل گام طلبگی-دهم
گام دهم: توسل به اهل بیت علیهم السلام
زیارت جامعه کبیره؛
مَنْ أَتَاكُم نَجِي، وَ مَنْ لَمْ يَأْتِكُم هَلَكَ … مَنْ والاكُم فَقَدْ والى الله ، وَ مَنْ عاداكُم فَقَدْ عادَى الله … بِكُم فَتَحَ الله وَ بِكُم يَخْتِمُ وَ بِكُم يُنَزِّلُ الْغَيْثَ وَ بكُم يُمْسِكُ السَّمَاءَ أَنْ تَقَعَ عَلَى الْأَرْض … من أراد الله بدأ بكُم .
هر کس نزد شما ،آمد نجات خواهد یافت و کسی که از شما فـاصــلــه گرفت هلاک میشود … هر کس شما را دوست بدارد خدا را دوست داشته و هر کس با شما دشمنی کند با خدا دشمنی کرده است … به شما خداوند آغاز میکند و به شما پایان میدهد و به وسیله شما باران میفرستد و به وسیله شما آسمان را نگه میدارد … هر که
خدا را خواهد باید از طریق شما آغاز کند و به خدا تقرب جوید.
بررسی نقش حضرت معصومه سلام الله در گسترش اندیشه شعیه در ایران
مریم منصوری لکورج در جمع طلاب و فرهیختگان شهرستانی در نشست علمی با اشاره به موضوع بررسی نقش حضرت معصومه سلام الله در گسترش اندیشه شعیه در ایران اظهار کرد: حضرت معصومه (سلام الله) با حضور خود در قم تحولی عظیم در تاریخ تشیع ایجاد کردند و به عنوان یک رهبر معنوی، نقش مهمی در تقویت اعتقادات شیعیان داشتند. وجود ایشان باعث شد قم به یکی از مراکز مهم علمی و دینی شیعه تبدیل شود
وی ادامه داد: حضرت معصومه (س) پس از مهاجرت امام رضا (ع) تصمیم به دیدار برادر خود گرفتند و به شهر قم آمدند. با وجود اینکه مسیر معمول ایشان از قم نمیگذشت، اما به دلیل حمایت مردم قم از اهلبیت (ع)، این تصمیم را اتخاذ کردند. مردم قم نیز با افتخار از ایشان استقبال کردند. پس از مدت کوتاهی از حضورشان در قم، حضرت معصومه (س) درگذشت و مردم برای ایشان بارگاهی ساختند. این رویداد باعث شد که قم به یکی از نقاط مهم شیعه تبدیل شود، هرچند که قبل از آن نیز معروف بود.
ویتأکید کرد که یکی از روشهای ائمه (ع) برای ارتباط با شیعیان، زیارت قبور آنان بوده و حضور بزرگانی از اصحاب ائمه (ع) در قم و شکلگیری بارگاه حضرت معصومه (س) از عوامل مهم در این زمینه بوده است
مریم منصور لکورج تصریح کرد: حضور حضرت معصومه (س) در قم، این شهر را به قطب شیعی تبدیل کرد و زائران زیادی را جذب نمود. با حضور علما و دانشمندان در جوار حرم ایشان، معارف شیعی در قم ترویج و به سایر مناطق گسترش یافت. این امر منجر به شکلگیری حوزه علمیهای پویا و قدرتمند در قم شد که به یکی از بزرگترین مراکز علمی و دینی شیعه تبدیل گردید و به تقویت وحدت شیعیان کمک کرد. همچنین، ائمه اطهار (ع) با تأکید بر فضیلت زیارت حضرت معصومه (س) و پاداشهای آن، نقش مهمی در ترویج زیارت ایشان ایفا کردند. افزایش زائران موجب توسعه قم و تقویت هویت شیعی این شهر شد
وی خاطر نشان کرد: با توجه بر فرمایشات امام خامنه ای (مد ظله ) نقش حضرت معصومه (س) در تبدیل قم به یک شهر مذهبی و تاریخی را بسیار مهم و غیرقابل انکار دانست. ایشان تأکید کردند که این بانوی بزرگوار باعث درخشش قم به عنوان پایگاه اصلی معارف اهلبیت (ع) در دوران ظلم و انتقال علم و معارف اهلبیت به سراسر دنیای اسلام شده است.
موضوع هدایت دانش آموزان به ثبت نام حوزه با مدیر کل کمیته امداد به صورت وبینار
حدیث روز
امام صادق عليه السلام:
🔹السَّعيدُ مَن وَجَدَ في نفسِهِ خَلوَةً يَشغَلُ بها؛
🔸خوشبخت، كسى است كه براى نفس خود خلوت و فراغتى يابد و به كار اصلاح آن پردازد.
حدیث روز
امام محمد باقر علی السلام :
مَنْ كَذَبَ ذَهَبَ جَمالُهُ، وَ مَنْ ساءَ خُلقُهُ عَذَّبَ نَفْسَهُ وَ كَثُرَتْ هُمُومُهُ وَ من تَظاهَرَ عَلَيْهِ الْـنِّعمَة فَلْيُكْثِر مِنَ
الشُّكْرِ، وَ مَنْ كَثُرَتْ هُمُومُهُ فَليُكثِرْ مِنْ الاِسْتِغفارِ، وَ مَنْ اَلَحَّ عـَلَيْهِ الفَقرُ، فَليَقُلْ « لا حَولَ وَ لا قُوَّةَ إلاّ بِاللّه ِالعَلِىّ العَظيمِ
هر كس دروغ بگويد آراستگى او برود،
هر كس اخـلاقش بد شود خـود را عذاب مى دهد و اندوهش فراوان مى شود.
هر كس نعمت ها پيايى بر او فرود آيد، بايد زياد شكر كند،
هر كس اندوهش زياد شود، بسيار استغفار كند
و هر كس فقر بر او فشار آورد، بگويد: «لا حَولَ وَ لا قُوَّةَ إلاّ بِاللّه ِ العَلِى العَظيمِ.
مسابقه کتابخوانی
مسابقه کتابخوانی «زنی از تبار الوند» به مناسبت بزرگداشت بانو مبارز خانم مرضیه حدید چی دباغ در سطح شهرستان در حال برگزاری می باشد
هدف از اجرای این مسابقه بسط و گسترش ارزشهای مبارزان زن انقلاب بود، مرحومه دباغ رحمه الله نمونهای زنان فعالان عرصه دفاع مقدس و انقلابیگری بود که در مکتب امام راحل با اعتقاد به مبانی اسلام و ارزشها تربیت شد.
این بانوی بزرگ انقلابی الگوی بسیار ارزشمند و موفقی برای بانوان ما هم در عرصه خانه و خانواده و هم در کارهای اجتماعی بود.
حدیث روز
امیرالمؤمنین علیه السلام:
بدترین دوست کسی است که آدمی به خاطر او به سختی افتد…
نهج_البلاغه /حکمت۴۷۹
شبهات مهدویت
سوال : چطور ممکن است امام مهدی(عج) دارای عمری چنین طولانی باشد؟
پاسخ
عمر طولاني از نظر عقل و دانش بشري امري غير ممكن نيست و دانشمندان با مطالعه
اجزاء بدن به اين حقيقت رسيدهاند كه ممكن است انسان، سالهاي بسيار طولاني زنده بماند و حتي گرفتار پيري و فرسودگي هم نشود.
پروفسور «اتينگر» مينويسد:
«به نظر من با پيشرفت تكنيكها و كاري كه ما شروع كرده ايم بشر قرن بيست و يكم خواهد توانست هزاران سال عمر كند.»
در قرآن آيهاي هست كه نه تنها از عمر طولاني بلكه از امكان عمر جاويدان خبر ميدهد و آن آيه درباره حضرت يونس(عليه السلام) است كه ميفرمايد:
«اگر او (يونس(عليه السلام)) در شكم ماهي تسبيح نميگفت، تا روز رستاخيز در شكم ماهي ميماند.»
بنابراين از نظر قرآن عمري بسيار طولاني (از عصر يونس(عليه السلام) تا روز رستاخيز) كه در اصطلاح زيست شناسان عمر جاويدان ناميده ميشود براي انسان و ماهي امكان پذير است
در تورات آمده است كه:«… تمام ايام آدم كه زيست نهصد و سي سال بود كه مُرد… جمله ي ايام «انوش» نهصد و پنج سال بود كه مُرد… و تمامي ايام «قينان» نهصد و ده سال بود كه مُرد… پس جمله ي ايام «متوشالح» نهصد و شصت و نه سال بود كه مُرد…».
بنابراين تورات صريحاً به وجود افرادي با داشتن عمرهاي طولاني (بيش از نهصد سال) اعتراف ميكند.در انجيل نيز عباراتي موجود است كه نشانگر آن است كه عيسي(عليه السلام) پس از به دار كشيده شدن زنده گرديده و به آسمان بالا رفته است. و در روزگاري فرود خواهد آمد و مسلّم است كه عمر آن بزرگوار از دو هزار سال بيشتر است.با اين بيان روشن ميشود كه پيروان دو آئين يهود و مسيحيت بايد به علت اعتقاد به كتاب مقدس به عمرهاي طولاني نيز معتقد باشند.
برگزاری جلسه هیات امنا با حضور مسئول مدرسه
اهداء جوایز به برندگان مسابقات دهه ولایت
هدایا مسابقه ویژه غدیر
خوانش خطبه غدیر
نشست علمی ویژه غدیر
شهادت شهید آوینی
حدیث روز
معرفی کتاب
معرفی و بیان خلاصه ای از کتاب از چیزی نمی ترسیدم به مناسبت سومین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی
تجلیل از فعالان امر تبلیغ پذیرش و فرهنگی
مراسم بزرگداشت بانوی انقلاب مرحومه خانم دباغ رضوان الله
برپایی نمایشگاه به مناسبت بزرگداشت مرحومه خانم دباغ_هفته بسیج_میلاد با سعادت حضرت زینب سلام الله
نشست علمی بررسی راهکارهای افزایش مطالعه در جوانان
برگزاری نشست علمی تاثیر کتاب و کتابخوانی بر شخصیت جوانان با حضور خانم سلطانی
تبین شخصیت حضرت معصومه سلام الله علیها_با حضور استاد ارجمند سرکارخانم دباغ
تجلیل از طلبه پژوهشگر ماه مهر
برگزاری نشست پژوهشی تبین بیانیه گام دوم انقلاب
برگزاری نشست با موضوع بررسی اهمیت دعا در زندگی همراه با قرائت زیارت عاشورا
برگزاری کرسی آزاد اندیشی با موضوع نقش حوزه در حمایت از کالای ایرانی به روایت تصویر
برگزاری کارگاه نگارش علمی به مناسبت هفته پژوهش
برگزاری کارگاه مقاله نویسی به مناسبت هفته پژوهش
پیام تبریک هفته پژوهش
مقام معظم رهبری می فرماید: « تحقیق کردن یک مجاهده استمرار علمی است. »
فضاسازی مدرسه به مناسبت هفته پژوهش
برگزاری نمایشگاه دستاوردهای طلاب مقالات و تحقیقات پایانی به مناسبت هفته پژوهش به روایت تصویر
برگزاری نشست علمی با موضوع پوشش طلبگی به مناسبت هفته پژوهش
برگزاری نشست علمی با موضوع : انقلاب اسلامی و باز آفرینی هویت اسلام به مناسبت هفته پژوهش
به گزارش پایگاه خبری- اطلاع رسانی حوزه های علمیه خواهران از مازندران، « زهرا بحر کاظمی » مدیر محترم مدرسه علمیه الزهرا (س) درنشست علمی ” انقلاب اسلامی و باز آفرینی هویت اسلامی ” به مناسبت هفته پژوهش در جمع طلاب بیان کرد: انقلاب اسلامی ایران به عنوان یک گفتمان توانست با تمسک به هویت اسلامی و احیای آن در میان رقبا و جریانهای مختلف معارض با رژیم پهلوی برتری یافته و پیروز شود. هویت اسلامی ریشه در صدر اسلام، شخص پیامبر (ص)، آیین وی، قرآن کریم و نیز اهل بیت (ع) او دارد.
وی افزود: هویت اسلامی امری رسوب شده و نهادینه شده در وجود مسلمانان بوده است و به رغم تفوق جریانات غربگرا در جهان اسلام، مردم مسلمان با تمسک به هویت اسلامی و احیای آن با رد هویتهای تحمیلی جدید، با بازگشت به هویت اسلامی انقلاب اسلامی را آفریدند. از سوی دیگر انقلاب اسلامی خود به احیای هویت اسلامی در جهان اسلام کمک نموده است.
مدیر مدرسه تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران در تاریخ معاصر نقطه عطفی در احیاء و بازگشت مسلمانان به هویت اسلامی خویش است. ویژگی عمده و اساسی دوران معاصر چالشهای بنیادین ناشی از تهاجم فرهنگ و تفکر مدرن غربی به جهان اسلام بوده است.
زهرا بحر کاظمی در پایان خاطر نشان کرد: جهان اسلام همانند دیگر مناطقی که در طول دوره استعمار تحت سیطره و تسلط غربیان قرار گرفتند، چنین چالشهایی را در دو سده اخیر تجربه کرده است.
برگزاری کارگاه روش تحقیق به مناسبت هفته پژوهش
برگزاری کرسی آزاد اندیشی با موضوع نقش طلبه در پیشبرد اخلاق خانواده
به گزارش پایگاه خبری- اطلاع رسانی حوزه علمیه خواهران، کرسی آزاد اندیشی در مدرسه علمیه الزهرا س توسط دو نفر از طلاب به همراه استاد داور برگزار گردید در این کرسی خانم شاکری گفت: اخلاق مجموعه ای از هنجارها و ارزش های است که باید با اختیار و اراده آنها را رعایت کرد و مهم ترین رسالتی که پیامبران و اوصیای آنان به دوش داشتند دعوت و ترغیب انسانها به تهذیب نفس بوده است. اخلاص، امیدواری، توکل و اعتدال از جمله مسائلی است که طلبه باید آن را در زندگی خود جاری کند. اخلاق به عنوان بخشی از دین و جزجداناپذیری از دین می باشد.
خانم حسینی گفت: طلبه یک شخصیت نوعی دارد که مورد توجه عموم مردم است و می تواند الگو برای دیگران باشد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند اگر مردم را با اموالتان نمی توانید جمع کنید با اخلاقتان آن ها را گرد خود جمع کنید. هرکسی طبق اقتضائات خودش باید بتواند جواب بدهد، مثلاً خواهر و برادر همسر طلبه هر کدام برای عید به مسافرتی تفریحی رفته اند و این طلبه خانواده خود را در خانه نگه داشته آن هم با کج خلقی و این مزید بر مسئله می شود.
حجت الاسلام و المسلمین دیباجی بیان کرد: خانواده به عنوان اولین کانونی که فرد در آن قرار میگیرد و پایه گذار بخش مهمی از سرنوشت انسان است و در تعیین سبک و خط مشی زندگی آینده ، اخلاق ، سلامت و عملکرد فرد در آینده نقش بزرگی بر عهده دارد. در ادامه افزود: طلاب باید در ترویج مبانی ارزشی با عنوان سبک زندگی اسلامی اهتمام داشته باشند و با استفاده از روش های مختلف تبلیغ در خانواده منتشر کنند. طلبه بیش و پیش از سفارش این امور به خانواده، باید تلاش كند تا خود بدان عامل باشد.
حجاب مغفول ماندن نیست.
بلكه زن در سايه حجاب مي آموزد كه باجنبه انساني اش
باجامعه در تعاملي همه جانبه سازنده و خردمند باشد.
او مي آموزد كه جنبه زنانگی اش
بايد برای محيط گرم وصميمي خانه شوهر
وتربيت و توليد نسل سازنده باشد
وحاصل اين شناخت وعمل ((فلايوذين)) است…
يعني:
اذيت نديدن وبه رنج نيفتادن واحساس امنيت كردن…