آثار سوءغیبت در زندگی دنیوی
غیبت نکنید
به یاد داشته باشید، فردی که برای شما غیت می کند، پشت سر، در مورد شما نیز غیبت می کند. غیبت و دروغ گفتن کاملاً به هم مربوطند. فرد غیبت کننده چیزی را به سرعت می شنود و هنگام فراغت آن را تکرار می کند. فرد غیبت کننده به کسب و کار خود اهمیت نمی دهد زیرا او نه فکر دارد و نه کسب و کار. شخص بدگو بیشترمتمرکز است به آنچه که از این طرف و آن طرف می شنود تا آن چه که خود می شنود. غیبت و بدگویی هنر گفتن نباید گفتنی ها است. فردی چه قدر خوب گفت که ” افراد کوچک درباره ی سایر افراد صحبت می کنند، افراد معمولی درباره ی چیز ها صحبت می کنند، افراد بزرگ درباره ی ایده ها صحبت می کنند".
غیبت و بدگویی می تواند به افترا و انحراف شخصیّت منجر شود. افرادی که به شایعات و بدگوییی ها گوش می دهند گناهشان به اندازه ی افرادی است که بدگویی می کنند.
شخص غیبت کننده به تله ی دهان خودش گرفتار می شود. غیبت کننده برای عدالت احترام و ارزش قایل نیست. غیبت دل ها رامی شکند، زندگی ها را به هم می ریزد،نیرنگ و سوء به وجود می آورد و فرد ناتوان را قربانی می کند. ردیابی غیبت را مشکل می توان تعقیب کرد، زیرا ماهیّت یا نامی ندارد. غیبت اعتبارها را از بین می برد، حکومت ها را تغییر می دهد، ازدوج ها را بهم می زند، آینده ی شغلی را تیره می کند،موجب گریه های بی گناه می شود، دل ها می شکند و بی خوابی های شبانه را به وجود می آورد. هنگامی که در مقابل موقعیّت منجر به غیبت قرار می گیرید، از خودتان بپرسید.
- آیا این موضوع حقیقت دارد؟
- آیا آبرومندانه و مناسب است؟
- آیا این امر لازم است؟
- آیا من شایعه پخش می کنم؟
- آیا درباره ی دیگران چیزهای مثبت می گویم؟
- آیا دیگران را تشویق می کنم تا بدگویی کنند؟
- آیا گفت و گوی من با عبارت ” به هیچ کس نگویید” شروع می شود؟
- آیا می توانم آن را محرمانه نگه دارم؟
از غیبت و بدگویی خودداری نمایید و به یاد داشته باشید حرف های کوچک از دهان های گنده خارج می شوند.