برگزاری میلاد کریم اهل بیت امام حسن مجتبی (ع)
حلم از اوصاف برجسته و اسمای حسنای الهی است.
در جمع طلاب و عموم بانوان شهرستان کلاردشت حجت الاسلام شعبانی بیان کرد: صبرو حلم از صفات نفسانی هستند که انسان میتواند در برابر حوادثی که برای او به وجود میآید، از خود نشان دهد. حلم صفت و حالت نفسانی است که با صبرتفاوت دارد؛ فرق اساسی حلم و صبردر این است: صبرضد و مقابل بیتابی و جزع و فزع نمودن است، و در حقیقت حالت خویشتنداری در برابر ناملایمات و اموری است که از بیرون بر انسان وارد میشود؛ و انسان باید در برابر آن خویشتنداری نموده و مشکل را حل کند، که آن یا صبر «عَلَی الطَّاعَةِ» است، یا صبر «عِنْدَ الْمُصِیبَةِ» است یا صبر «عَنِ الْمَعْصِیَة»؛ یعنی یا باید طاعتی را انجام دهد که دشوار است؛ مانند روزه ماه مبارک رمضان، اعتکاف و… . زمانی خدای ناکرده مصیبت سختی بر انسان وارد میشود که این صبر «عِنْدَ الْمُصِیبَة» است و گاهی صبرِ «عِند الْمَعْصِیَة»، یعنی صبر در برابر گناه.
شعبانی تصریح کرد: امّا حلم در مقابل خشم و غضب و ضد آنهاست؛ یعنی اگر برای انسان حادثهای پیش آمد و او عصبانی نشد، این جزو صبر نیست، بلکه جزو حلم است. بار سنگین غضبی بر انسان وارد میشود، اگر این غضب او را وادار کرد که خلاف بگوید و دست به خلاف بزند، معلوم میشود که حلیم نیست، امّا اگر «عند الغضب» آن طیش و حمله و خشم را مهار کرد و این بار سنگین غضب را به دوش کشید، میگویند او شخصی حلیم است.
وی در ادامه افزود: به عبارت دیگر، اگر برای شخص حادثهای پیش آمد و او عصبانی شد و با همه فشارها خود را مهار و مدیریت کرد و براساس خشم و عصبانیت خویش عمل نکرد، چنین شخصی حلیم و بردبار است، او خشم خود را مهار و مدیریت میکند و در آن حالت رفتار و سخنی ندارد که خلاف حق باشد و موجبات پشیمانی را فراهم آورد ، چنین شخصی از درون استوار است، حلیم خشمگین میشود ولی مهار خشم خویش را دارد و براساس هیجان و واکنشهای عاطفی شدید رفتار نمیکند، بلکه آتشفشان خشم خود را فرو میکشد و براساس عقل و علم رفتار میکند، نه بر اساس هیجان و عواطف و احساسات . حلم از اوصاف برجسته و اسمای حسنای الهی است.
در این مراسم ختم سوره الرحمن و دعای مجیر و مولودی خوانی هم برگزار گردید.