برگزاری نشست اخلاقی در حوزه علمیه الزهرا(س) کلاردشت
احترام گذاشتن به دیگران نشانه عظمت و بزرگی است.
به گزارش خبرنگار مدرسه علمیه الزهرا (س) کلاردشت ، در جمع طلاب حوزه علميه کلاردشت در مدرسه علميه الزهرا(س) مدیریت مدرسه علمیه الزهرا (س) کلاردشت خانم بحرکاظمی احترام به دیگران ، رعایت شئونات اخلاقی و حقوق بیت المال را در پرورش معنوی طلاب ضروري برشمرد و عنوان كرد: امام صادق(ع) میفرماید: مؤمن با هر که روبه رو می شود در برابرش فروتنی می کند و هرگاه با بهتر از خود مواجه شود ، می گوید او بهتر و با تقواتر از من است هرگاه با بدتر و پایینتر از خود برخورد کند می گوید شاید در ظاهر بد و در باطن خوب است. اگر انسان چنین کند سرور مردم روزگار خویش می گردد. نخستین گام برای جلب مردم به خود و افزودن شمار دوستان احترام نهادن به همگان است باید بیاموزیم که چگونه خواه در مسائل بزرگ و پراهمیت یا در امور کوچک و کم اهمیت به مردم احترام بگذاریم. دومین گام فروتنی و دوری از تکبر است، چه بسیار انسانهایی که تکبر پیشه کردند و با تفاخر و غرور بر زمین گام برداشتند چنان که گویی زمین را خواهند شکافت یا سر برکوهها خواهند سایید اما دست روزگار آنان را واژگون و نابود کرد با چنین وضعی تکبر چه معنا دارد؟
ادب و مراعات حقوق دیگران سبب می شود شما فرد قدرتمندی جلوه کنید. ما دوست داریم که دیگران ما را صمیمانه دوست بدارند، با ما درست رفتار کنند و برایمان ارزش و اهمیت قائل شوند، اما در عین حال باید در نظر داشت که همه ما انسان هستیم و هیچ گاه نمی توانیم 100% کامل باشیم و این امکان وجود دارد که در برخوردهایمان با دیگران دچار خطا و یا اشتباه شویم. اما به هر حال هر چقدر به دیگران محبت کرده و با آنها مؤدبانه برخورد کنیم به همان میزان آنها به ما محبت کرده و ما را مورد احترام خود قرار می دهند، همان گونه که آدمی دوست دارد دیگران به حق او تجاوز نکنند و احساس اش را نادیده نگیرند، خود نیز به حکم وجدان و انسان بودن، وظیفه دارد تا حقوق همه ی انسان ها را محترم شمارد. اگر خدای ناکرده تصمیم گرفتید نسبت به حق کسی بی توجهی کنید، شایسته است پیش از اجرای این تصمیم، خود را به جای او قرار دهید و بیاندیشید که آیا اگر او چنین تصمیمی را درباره ی شما گرفته بود، ناراحت نمی شدید. به هر حال، بنا بر فرمایش رسول گرامی اسلام، انسان باید به فکر آسایش و آرامش هم نوعان خود باشد. ایشان می فرمایند: ” اَحْبِبْ لِلنّاسِ ما تُحِبُّ لِنَفْسِکَ.آن چه را برای مردم می خواهی، برای خود نیز بخواه.”
مدیریت مدرسه علمیه الزهرا(س) بحرکاظمی تاکید کرد احترام گذاشتن به دیگران نشانه عظمت و بزرگیست و تصریح کرد: هر انساني براي خود احترامي قائل است . زماني كه به عقايد ،كارها وسلیقه هاي افراد در حد ومحدوده خودشان احترام بگذاريم وسعي نكنيم هميشه در پي رد كردن آنها برآييم ديگران ما را به رسميت مي شناسند چرا كه مردم عادتا با كسي كه به آنان احترام بگذارند ونسبت به ايشان ابرازتوجه وقدرداني كنندانس والفت مي گيرند پس براي جلب مردم آنچه مي خواهند بايد به آنان بخشيد . بديهي است كه مردم براي دوستي ورزيدن با افراد مال و منزل نمي خواهند بلكه صرفاً خواهان احترام و بزرگداشت خود از سوي آنان مي باشند . چرا كه مردم خود را دوست دارند و هر كس براي خودش جهاني دارد مملو از آراء وعقايد و نظرات متعددي كه همين عقايد انسانها رااز هم جدا مي كند و دنياي هر فردي براي خودش محترم است پس كسي كه به آنان احترم بگذارد و به عقايد آنان توجه نمايد . دوست مي دارند وكساني را كه عقايد آنان را ناديده گرفته و به شخصيت آنان احترام نمي گذارند نزد آنان هيچ محبوبيتي ندارد .
وی خاطرنشان کرد: ممكن است بپرسید چگونه به مردم احترام بگذاريم ؟ چگونه نشان دهيم كه به آنان توجه داريم ؟
جواب اينكه همان طور كه بيان شد هر انساني داراي خصلت يا رفتار و با عقيده و بعدي است كه شايسته ستايش و تمجيد است وظيفه ماست كه اين جنبه هاي خوب را بيابيم و او را به سبب داشتن آنها تمجيد نماييم . و اگر هم قصد داريم به رد و اصلاح رفتار و افكار كسي بپردازيم بايد از راه مناسبي استفاده كنيم . درابتدا بايد به جنبه هاي شخصيتي طرف مقابل تا حدودي آگاه شويم ظرفيت او را بسنجيم و آرام آرام او را به اشتباهي آگاه سازيم و در صورت نياز راه مناسب را به او پيشنهاد كنيم . در اينجاست كه او را از قصد و نيت نوعدوستي خود آگاه كرده و خود را براي محبوبيت آماده مي كنيم .
وی در ادامه با اشاره به خصوصیات اخلاقی پیامبر خاتم که اسوه حسنه ای برای جامعه بشری است، بیان کرد: آنچه که پیامبر را موفق کرد، وجود اخلاق کامل و تقوا بود که توانست مردم را با خود همسو سازد. مختصات اخلاقي و رفتاري طلبه در حوزه فردي چنین است که طلبه از منظر اسلام مقيد به وظائف و شعائر دينى مي باشد و در اين زمينه كوتاهي نمي کند، ضرورت توجه به قرآن كريم به عنوان نخستين و اساسى ترين ماده درسي هرطلبه است ، اهتمام و مطالعه احاديث معصومين عليهم السلام به عنوان بهترين علوم می باشد، طلبه همراه با كسب علم در مسير پالايش دل از رذائل اخلاقى نيز کوشش مي كند و همواره با توكل به خدا در مسير علم آموزي قدم مي گذارد و داراي حسن خلق و فروتنى و عفت نفس مي باشد، فرصت هاى زندگانى را به نحو احسن غنيمت مي شمرد و از معاشرت با افراديكه وي را از مسير تحصيل علم دور مي كنند پرهيز مي نمايد.