برگزاری نشست تخصصی بررسی سیره پیامبر(ص) از دیدگاه قرآن در حوزه علمیه الزهرا(س) کلاردشت
علاقه به هدف، عامل خودکارى است که مدیر یک مجتمع بزرگ و یا کوچک را بر سعى و تلاش، و تفوق بر مشکلات وادار مىسازد و غبار خستگى را از چهره جان او پاک مىکند.
به گزارش خبرنگار مدرسه علمیه الزهرا (س) کلاردشت نشست تخصصی بررسی سیره اخلاقی پیامبر (ص) از دیدگاه قرآن کریم در مدرسه علمیه الزهرا (س) کلاردشت برگزار گردید.
در این نشست مدیریت مدرسه علمیه الزهرا (س) کلاردشت خانم بحرکاظمی ضمن عرض تبریک به مناسبت هفته وحدت و میلاد پیامبر اکرم (ص) صفات پنجگانه پیغمبر را این چنین بیان کردند: رهبری پیامبر گرامى به خاطر جهانى بودن آن از یک طرف، و خاتم و آخرین سفیر بودن او از طرف دیگر، با دشواری هاى فراوانى همراه بود، اقوامى که هدایت آنها را بر عهده گرفته بود، از نظر فرهنگ و تمدن آگاهى و بینش ، اخلاق و انضباط، در یک سطح نبودند، خود این اختلاف، امواجى از مشکلات را در طریق رهبرى او پدید آورده بود خداوند به خاطر پیروزى بر این سختی ها او را با استعدادى بس فراوان که مظهر مجموعهاى از کمالات انسانى بود آفرید و پس از چهل سال تربیت زیر نظر بزرگترین فرشته از فرشتگان جهان، او را براى رهبرى برگزید. در پرتو اندیشههاى حکیمانه، و علاقه به هدف و دلسوزى بر امت، مشکلات را حل کرده و تمدنى را پىریزى کند که براى آن تاکنون نظیرى دیده نشده است.
ایشان در ادامه سخنان خود به اهميت موضوعات اخلاقي اشاره كرد و گفت: خدا در قرآن با بیانى زیبا به کمالات روحى و علل پیروزى او در معرکه رهبرى اشاره مىنماید چه بهتر در این بحث با صفات برجسته این شخصیت الهى آشنا شویم:
علاقه و دلسوزى به هدف: علاقه به هدف، عامل خودکارى است که مدیر یک مجتمع بزرگ و یا کوچک را بر سعى و تلاش، و تفوق بر مشکلات وادار مىسازد و غبار خستگى را از چهره جان او پاک مىکند و اگر مدیر از درون، به کارى که براى آن گمارده شده است، احساس علاقه نکند، چنین مدیریتى فاجعهانگیز است.
مظهر خلق عظیم : خشونت و تند خویى و فقدان روح انعطاف و گذشت، رهبر را با مشکلات زیاد و سرانجام با شکست روبرو مىسازد سرانجام مردم که هنوز مزه تربیت و انضباط را نچشیدهاند، از دور او پراکنده شده و صحنه یارى را ترک مىکنند؛ امیر مؤمنان در یکى از سخنان کوتاه خود مىفرماید:” آلة الریاسة سعة الصدور ، ابزار رهبرى، گشادگى روح و روان است.” پیامبر به تصریح قرآن از نظر نرمش و انعطاف، آنجا که باید رهبر از خود گذشت و نرمش نشان دهد در حد اعلاى این شیوه اخلاقى بود، وحى الهى، یکى از علل پیروزی پیامبر را عطوفت و مهربانى او مىشمرد .
صبر و بردبارى: خدا در آغاز بعثت او را از مسؤولیت سنگینى که بر عهده گرفته است آگاه ساخت و فرمود: «انا سنلقى علیک قولا ثقیلاً ، ما گفتار سنگینى را بر تو وحى مىکنیم» این قول سنگین، رسالت جهانى او است که اداء آن بر او و عمل به آن نیز بر رهروانش سنگین مىباشد .انجام چنین رسالت خطیرى بدون یک روح مقاوم و صبور و شکیبا و بردبار، امکانپذیرنیست.
نیایش نیمه شب: روح خضوع و حالت نیایش در انسان، رمز شعور و نشانه آگاهى او از وجود قدرت بزرگ و علم بى پایان در صفحه هستى، و تعلق ذاتش به آن مقام بزرگ است احساس وابستگى به وجود برتر، انسان ها را به ابراز خشوع وا مىدارد و سرانجام خشوع در قالب «عبادت» تجلى مىکند ولى نیایشگران گروه واحدى نیستند که آنها را گروه هاى مختلفى تشکیل مىدهد. پیامبر گرامى داناترین و آگاه ترین انسانى است که گام بر پهنه گیتى نهاده است .
علم و آگاهى گسترده: پیامبر گرامى داناترین و آگاه ترین انسانى است که گام بر پهنه گیتى نهاده است و قرآن علم و آگاهى او را چنین توصیف مىفرماید: «و انزل الله علیک الکتاب و الحکمة و علمک ما لم تکن تعلم و کان فضل الله علیک عظیماً، کتاب و حکمت را بر تو فرو فرستاد و آنچه را که نمىدانستى به تو آموخت، و کرم خدا درباره تو بزرگ است.