برگزاری همایش قرآن و بهار طبیعت در حوزه علمیه الزهرا (س) کلاردشت با سخنرانی ریاست منابع طبیعی آقای مشایخ
جنگلها و درختان به عنوان یکی از مهمترین سامانه های حیات بخش بشر، جایگاه انکارناپذیری در تأمین رفاه، آسایش و سعادتمندی جوامع بشری دارند.
به گزارش خبرنگار مدرسه علمیه الزهرا (س) کلاردشت همایش قرآن و بهار طبیعت در مدرسه علمیه الزهرا (س) کلاردشت برگزار گردید.
در این همایش ریاست منابع طبیعی آقای مشایخ ضمن عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن بهار طبیعت برگزاری چنین برنامه هایی را موجب ترویج فرهنگ درختکاری دانست و بیان کرد: نقش درخت در زندگی آدمیان و حتی سایر موجودات از زوایای مختلفی قابل بررسی است. قرآن کریم، در آیهای به برافروختن آتش که از ضروریات زندگی آدمی است، چنین اشاره میفرماید: «الَّذِی جَعَلَ لَکم مِّنَ الشَّجَرِ الْأَخْضَرِ نَارًا فَإِذَا أَنتُم مِّنْهُ تُوقِدُونَ»؛ همان کسی که برای شما از درخت سبز، آتش آفرید و شما به وسیله آن، آتش میافروزید.
وی در مورد ارزش زیست محیطی درخت خاطرنشان کرد: جنگلها و درختان به عنوان یکی از مهمترین سامانه های حیات بخش بشر، جایگاه انکارناپذیری در تأمین رفاه، آسایش و سعادتمندی جوامع بشری دارند، وجود ارزشهای متعدّد و متنوّع اقتصادی و زیست - محیطی در پیکره این منابع ارزشمند الهی، تکیه گاه مطمئن و استواری برای تداوم و ارتقای زیست موجودات زنده، بهویژه انسان و متضمن شکوفایی حیات جوامع بشری و توسعه پایدار است. متأسفانه همهساله سطوح بسیار زیادی از جنگلهای دنیا بر اثر عوامل متعدّد از جمله بهرهبرداری غیراصولی و مفرط نابود میشود. رهبر معظم انقلاب در این باره میفرمایند: ما از مردم خواهش می کنیم که درخت را پاس بدارند و فضای سبز را اهمّیّت بدهند. «هر ایرانی یک درخت» که گفته می شود و در زبان ها هست، شعار خوبی است؛ سعی کنند در این ایّام ، که ایّام درختکاری و فصل درختکاری است ، هرچه می توانند کاشت درخت را افزایش بدهند. سنت درختکاری، خیلی سنت خوبی است، کار ما که درخت می کاریم، یک کار نمادین است، ما یک درخت می کاریم، معنایش این است که جوان ها که چندین برابرِ نیروی یک آدم پا به سن گذاشتهای مثل ما در آنها وجود دارد و نشاط بیشتری دارند، تعداد بیشتری درخت بکارند و مردم عزیز کشورمان ع به سنت ایجاد این وسیلهی حیات عادت کنند.