برگزاری کلاس آموزشی سلامت زنان توسط کارشناس بهداشت
در جمع طلاب مدرسه علمیه الزهرا(س) شهرستان کلاردشت کارشناس بهداشت خانم دیلم صالحی در موردسرطان سینه و رحم بیان کرد: سرطان سینه ناشی از رشد خارج از قاعده سلول های غیرطبیعی در سینه است. در هر دو نوع تومورهای خوش خیم و بدخیم، رشد سریع و زیاد سلول ها وجود دارد. روند زیاد شدن سلول ها در تومورهای خوش خیم در مرحله مشخصی متوقف می شود، در تومورهای بدخیم این رشد به صورت غیر قابل مهار ادامه می یابد تا حدی که در صورت عدم درمان، تمامی قسمت های بدن را تحت تأثیر قرار داده و از کار می اندازد.شایع ترین نوع سرطان سینه، سرطان از منشاء مجاری شیری است و از آنجا که این نوع بافت بیشتر در یک چهارم بالایی و خارجی سینه وجود دارد، در حدود نیمی از سرطان های سینه در ربع فوقانی و خارجی آن یافت می شوند.
وی در ادامه افزود: مهمترین عواملی که باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه می شوند عبارتند از :سابقه فامیلی ابتلا به سرطان سینه، بخصوص در مادر، خواهر یا دختر، سابقه سرطان سینه در خود فرد، سن اولین زایمان بیشتر از 35 سال،نازایی بلوغ زودرس، یائسگی دیررس، چاقی پس از یائسگی می باشد.
وی در آخر در مورد سرطان رحم خاطر نشان کرد: ویروس پاپیلومای انسانی، یک گروه بزرگ از ویروس ها می باشد.حدود 40 نوع از این ویروس ها می توانند نواحی تناسلی را آلوده کنند و برخی باعث سرطان دهانه رحم می شوند.عفونت تناسلی، معمولا خود به خود درمان می شوداگر یکی از این عفونت ها مزمن و طولانیمدت شود، می تواند در سلول های گردن رحم تغییراتی را ایجاد کند و این تغییرات منجر به سرطانی شدن آن ناحیه گردد. برای تشخیص اولیه این سرطان از تست پاپ اسمیر استفاده می شود.از سن 21 سالگی، زنان باید تست پاپ اسمیر را هر سه سال یک بار انجام دهند.از سن 30 تا 65 سالگی، زنان باید هم تست پاپ اسمیر و هم hpv را انجام دهند.بعد از تزریق واکسن hpv، تست پاپ اسمیر را انجام دهید، زیرا تمامی سرطان های دهانه رحم را بوسیله آن جلوگیری نمی شود.