نشست با موضوع تفسیر سوره حجرات
ریشه ی مسخره کردن ، احساس خود برتر بینی است که قرآن این ریشه را می خشکاند.
به گزارش خبرنگار مدرسه علمیه الزهرا (س) کلاردشت در جمع بانوان مسؤول سطح شهرستان کلاردشت دبیرستان الزهرا (س) کلاردشت مدیریت حوزه علمیه الزهرا(س) در نشست تفسیر سوره حجرات خودداری از مسخره کردن دیگران و اجتناب از سوء ظن را در تحقق پرورش انسان های مؤمن ضروری برشمرد و عنوان کرد: استهزا، در ابتداى نظر یك گناه، ولى در باطن چند گناه است؛ مثلاً در مسخره كردن، گناهانِ تحقیر، خوار كردن، كشف عیوب، اختلاف افكنى، غیبت، كینه، فتنه، تحریك، انتقام و طعنه به دیگران نهفته است.
وي با تأكيد بر رهنمودهاي اسلام در مورد ارتقاء آگاهيهاي اخلاقی و اجتماعي انسان ها، تصريح كرد: ریشه ی مسخره کردن ، احساس خود برتر بینی است که قرآن این ریشه را می خشکاند و می فرماید : نباید خود را بهتراز دیگران بدانید، شاید او بهتر از شما باشد، ما از باطن و سر انجام مردم آگاه نیستیم ، پس نباید ظاهربین ، سطحی نگر و امروز بین باشیم، نقل عیب دیگران ، عامل کشف عیوب خود است، مسخره ، تجاوز به حریم افراد است و اگر مسخره کننده توبه نکند ، ظالم است. هر چه مسخرهشونده مقدّستر باشد، استهزاى او خطرناكتر است، پیامبر اكرم صلى الله علیه وآله روز فتح مكه همه مشركان را بخشید، جز كسانى كه كارشان هجو و تمسخر بود. در حدیث مىخوانیم: ذلیل كردن بنده مؤمنِ خدا، به منزله اعلان جنگ با خداست.
وي در ادامه سخنان خود به عواقب مسخره کنندگان اشاره كرد و گفت: با توجّه به آیات و روایات، عواقب بدى در كمین مسخرهكنندگان است، از جمله:
- در سوره مطففین مىخوانیم: كسانى كه در دنیا مؤمنان را با لبخند و غمزه و فكاهى تحقیر كردند، در قیامت مورد تحقیر و خنده بهشتیان قرار خواهند گرفت. «فالیوم الّذین آمنوا من الكفّار یَضحَكون»
- گاهى كیفر مسخرهكنندگان، مسخره شدن در همین دنیا است. «ان تَسخروا منّا فانّا نَسخرُ منكم كما تَسخرون»
- روز قیامت براى مسخره كنندگان روز حسرت بزرگى است. «یا حَسرَةً على العِباد ما یأتیهم من رسولٍ الاّ كانوا به یَستهزؤن»
- در حدیث مىخوانیم: مسخره كننده با بدترین وضع جان مىدهد. «ماتَ بِشَرّ مَیتَة»
- امام صادق علیه السلام فرمود: كسى كه بر مؤمنان طعنه مىزند یا كلامشان را ردّ مىكند، خدا را ردّ كرده است.