نشست تفسیر سوره حجرات
هرقدر سطح عقل و خرد انسان بالاتر می رود بر ادب او افزوده می شود.
به گزارش خبرنگار مدرسه علمیه الزهرا (س) کلاردشت نشست تفسیر سوره فجر برگزار گردید.
در این نشست مدیر مدرسه علمیه الزهرا(س) بحرکاظمی ضمن عرض تبریک و فضیلت روز 25 ذی القعده (دحوالرض ) بیان کرد: در سوره حجرات که بیش از هیجده آیه ندارد مسائل بسیار مهمی در ارتباط با شخص پیامبر (ص) و جامعه ی اسلامی نسبت به یکدیگر مطرح شده و از آنجا که بسیاری از مسائل مهم اخلاقی در آن عنوان گردیده می توان آن را سوره ی اخلاق و ادب نامید.
در این سوره یک رشته از مباحث مهم اخلاقی و دستورات انضباطی نازل شده که آن را شایسته ی نام سوره ی اخلاق می کند، و در آیات مورد بحث که در در آغاز سوره قرار گرفته ، به قسمت هایی از این دستورات اشاره شده است: یک مورد اینکه ادب برترین سرمایه است ، در اسلام اهمیت زیادی به مسأله ی آداب و برخورد توأم با احترام و ادب با همه کس ، و هر گروه وارد شده است که به عنوان نمونه حضرت علی (ع) می فرمایند: ” الاداب حلل مجددة ” رعایت ادب هم چون لباس فاخر و زینتی و نو است.
وی خاطر نشان کرد: هر قدر سطح عقل و خرد انسان بالاتر می رود بر ادب او افزوده می شود ، بخا طر اینکه ارزش ها و ضد ارزش ها را بهتر درک می کند و به همین دلیل بی ادبی همیشه نشانه بی خردی است ، یا به تعبیر دیگر بی ادبی کار حیوان و ادب کار انسان است.
وی افزود: مورد دیگر رعایت انضباط اسلامی در همه چیز و همه جا می باشد، مسأله ی مدیریت و فرماندهی بدون رعایت انضباط هرگز به سامان نمی رسد و اگر بخواهند کسانی که تحت پوشش مدیریت و رهبری قرار دارند به طور خودسرانه عمل کنند شیرازه ی کارها به هم می ریزد ، هر قدر هم رهبر لایق و شایسته باشد. بسیاری از شکست ها و ناکامی ها که دامنگیر جمعیت ها و گروه ها و لشکرها شده از همین رهگذر بوده و مسلمانان نیز طعم تلخ تخلف از این دستور را بارها در زمان پیامبر (ص) یا بعد از ایشان چشیده اند که روشن ترین آن ها داستان شکست احد به خاطر بی انضباطی گروه اندکی از جنگ جویان بود.