در این نشست حجت الإسلام دیباجی مؤسس مدرسه علمیه الزهراء(س)کلاردشت در پاسخ به اینکه چرا انسانها به سمت گناه کشیده می شوند ولی زمانی که زمینه بندگی وجود دارخاطر نشان کرد:
یکی از دلایلی که انسانها به سمت گناه می روند این است که گناه لذتهای آنی دارد، اگر انسان ارزش خود را بشناسد و قیمت خود را بشناسد دنبال گناه نمی رود.
وی ادامه داد:علامه محمد تقی جعفری ـ رحمتالله علیه ـ میگفتند:برخی از جامعه شناسان برتر دنیا در دانمارک جمع شده بودند تا پیرامون موضوع مهمی به بحث و تبادل نظر بپردازند. موضوع این بود: «ارزش واقعی انسان به چیست». برای سنجش ارزش بسیاری از موجودات، معیار خاصی داریم. مثلا معیار ارزش طلا به وزن و عیار آن است. معیار ارزش بنزین به مقدار و کیفیت آن است. معیار ارزش پول پشتوانه آن است؛ اما معیار ارزش انسانها در چیست،هر کدام از جامعهشناسان، سخنانی گفته و معیارهای خاصی ارایه دادند،هنگامی که نوبت به بنده رسید، گفتم : اگر میخواهید بدانید یک انسان چقدر ارزش دارد، ببینید به چه چیزی علاقه دارد و به چه چیزی عشق میورزد.
کسی که عشقش یک آپارتمان دو طبقه است، در واقع ارزشش به مقدار همان آپارتمان است. کسی که عشقش ماشینش است، ارزشش به همان میزان است،اما کسی که عشقش خدای متعال است، ارزشش به اندازه خداست.
علامه فرمودند: من این مطلب را گفتم و پایین آمدم. وقتی جامعه شناسان سخنان من را شنیدند، برای چند دقیقه روی پای خود ایستادند و کف زدند.هنگامی که تشویق آنها تمام شد، من دوباره بلند شدم و گفتم: عزیزان، این کلام از من نبود، بلکه از شخصی به نام علی ـ علیهالسلام ـ است. آن حضرت در نهجالبلاغه میفرمایند: «قِیمَةُ کُلِّ امْرِئٍ مَا یُحْسِنُهُ»؛ «ارزش هر انسانی به اندازه چیزی است که دوست میدارد».وقتی این کلام را گفتم، دوباره به نشانه احترام به وجود مقدس امیرالمؤمنین علی ـ علیهالسلام ـ از جا بلند شدند و چند بار نام آن حضرت را بر زبان جاری کردند.
حضرت علامه در ادامه میگفتند: عشق حلال به این است که انسان (مثلا) عاشق پنجاه میلیون تومان پول باشد. حال اگر به انسان بگویند: «آی پنجاه میلیونی!»، چقدر بدش میآید؟ در واقع میفهمد که این حرف توهین در حق اوست. حالا که تکلیف عشق حلال اما دنیوی معلوم شد، ببینید اگر کسی عشق به گناه و معصیت داشته باشد، چقدر پست و بیارزش است!
مؤسس مدرسه علمیه خواهران کلاردشت گفت:دومین دلیلی که انسانها به سمت گناه می روند راحت تر به دست آوردن گناه است مانند لذت خوابیدن، سختی بلند شدن برای نماز و وضو گرفتن با آب سرد، راحت طلبی و …. اما لذت های واقعی دائمی اند ، نابود شدنی نیستند، بلکه آرامش دهنده اند.
دیباجی در پایان با تأکید بر ارتباط والدین با فرزندان و جوانان یکی از شاخصه های ارتباط با جوانان را تحصیل علم دانست و بیان داشت: بهترین محل تحصیل جوانان ، تحصیل در حوزه علمیه می باشد که این همت شما فرماندهان بسیج را می طلبد که جوانان را به این سمت و سو سوق دهید و با ورود این جوانان پاک در فضای معنوی حوزه شاید کمی از منکرات در جامعه کم یا به نوعی کم رنگ شود و در ادامه به سؤالات مخاطبین پاسخ دادند.