برگزاری نشست علمی پژوهشی با موضوع تفسیر سوره توحید در مدرسه علمیه الزهراء(س) کلاردشت
نشست علمی پژوهشی با موضوع تفسیر سوره توحید در مدرسه علمیه الزهراء(س) کلاردشت برگزار شد.
خانم بحر کاظمی با خبرنگار مدرسه در رابطه با برگزاری نشست علمی پژوهشی گفت: نشست گروه علمی پژوهشی اساتید و کادر به صورت هفتگی، جلسه ای یک باربا موضوع تفسیر قرآن کریم برگزار می شود.
وی افزود: قرار برآن شد که هر یک از اساتید و کادرسوره ای که ازقبل تعیین می شود در تفاسیر مختلف قرآن کریم مطالعه نموده و بررسی نمایند و در نشست هفتگی آن را ارائه دهند..
بحر کاظمی خاطر نشان کرد : اساتید و کادر در این هفته تفسیرسوره توحید را مطالعه نموده و به بررسی آن پرداختند. البته با توجه به مشکلاتی این هفته با آن مواجه شدیم فقط تفسیر نمونه مطالعه و بررسی شد.
منصوری کارشناس تفسیر و علوم قرآنی در رابطه با تفسیر سوره توحید برگرفته از تفسیر نمونه جلد 27 خاطر نشان کرد: نخستین آیه از سوره توحید در پاسخ به سؤالات مکرری است که از ناحیه اقوام یا افراد مختلف در زمینه اوصاف پروردگار شده بود می باشد.
هو در قل هو الله احد از مفهوم مبهمی حکایت می کند که اشاره به ذات مقدس خداوند دارد که در نهایت خفاء است، هرچند که آثار او همچنان جهان راپر کرده و از همه چیز ظاهر تر و آشکار تر است.
وی در ادامه به تفسیر واژه الله پرداخت و بیان داشت: الله از اسماءخاص و اعظم الهی است چرا که تمام صفات جلالیه و جمالیه خداوند در واژه الله نهفته است با این تفاوت که صفات های جلالیه و جمالیه دیگر خداوند را می توان به دیگر موجودات و انسانها اسناد داد اما واژه الله این خصوصیت را ندارد.
منصوری در پایان گذشته از دلائل نقلی و آیات قرآن در مورد اثبات توحید و وحدانیت خداوند به یکی از دلائل عقلی اشاره کرد و افزود:
یکی از براهینی که می توان با آن به اثبات یگانگی خداوند رسید برهان تمانع است که خداوند در آیه22سوره انبیاء می فرماید: اگر در زمین و آسمان خدایانی جز خداوند یگانه بود زمین وآسمان به فساد کشیده می شد، و نظام جهان به هم می خورد، پس منزه است خداوندی که پروردگار عرش است از آنچه آنها توصیف می کنند.