برگزاری نشست علمی پژوهشی سوره هود آیات 9-6 در مدرسه علمیه الزهراء(س) کلاردشت
حجت الإسلام دیباجی مؤسس مدرسه علمیه الزهراء(س) کلاردشت در نشست علمی پژوهشی تفسیر سوره هودآیات 6 الی 9 خاطر نشان کرد: اين آيه روزى دادن خداوند به همه موجودات سخن میگويد، همان كارى كه بدون احاطه علمى كامل به همه جهان امكان پذير نيست! نخست میگويد: «هيچ جنبندهاى در روى زمين نيست مگر اين كه رزق و روزى آن بر خداست، و قرارگاه او را مىداند، و از نقاطى كه از قرارگاهش به آن منتقل میشود (نيز) باخبر است» و در هر جا باشد روزيش را به او میرساند (وَ ما مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلَّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُها وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّها وَ مُسْتَوْدَعَها).
«تمام اين حقايق (با همه حدود و مرزهايش) در كتاب مبين و لوح محفوظ علم خداوند ثبت است» (كُلٌّ فِي كِتابٍ مُبِينٍ).
وی در ادامه افزود: طرز روزى رساندن خداوند به موجودات مختلف، راستى حيرت انگيز است، از جنينى كه در شكم مادر قرار گرفته تا حشرات گوناگونى كه در اعماق تاريك زمين و لانه هاى پرپيچ و خم و در لابلاى درختان و بر فراز كوهها و در قعر دره ها زندگى دارند كه از ديدگاه علم او هرگز مخفى و پنهان نيستند، و همانگونه كه قرآن میگويد خداوند، هم جايگاه و «آدرس اصلى» آنها را میداند و هم محل سيار آنان را، و در هر جا باشند روزيشان را به آنان حواله میكند.
دیباجی خاطر نشان کرد: در پاسخ اين سؤال كه آيا «روزى» هر كس از آغاز تا پايان عمر تعيين شده، و خواه ناخواه به او میرسد؟ بايد بگوييم درست است كه روزى هر كس مقدرو ثابت است، ولى در عين حال مشروط به سعى و تلاش و كوشش میباشد، و هرگاه اين شرط حاصل نشود مشروط نيز از ميان خواهد رفت.
نكته مهم اين است كه آيات و روايات مربوط به معين بودن روزى در واقع ترمزى است روى افكار مردم حريص و دنياپرست كه براى تأمين زندگى به هر در میزنند، و هر ظلم و جنابیتی را مرتكب مىشوند، به گمان اين كه اگر چنين نكنند زندگيشان تأمين نمىشود.
مؤسس مدرسه علمیه الزهراء(س) کلاردشت گفت:آيات قرآن و احاديث اسلامى به اين گونه افراد هشدار میدهد كه بيهوده دست و پا نكنند، همين اندازه كه آنها در طريق مشروع گام بگذارند و تلاش و كوشش كنند مطمئن باشند خداوند از اين راه همه نيازمنديهاى آنها را تأمين مىكند.
البته بعضى از روزيها مثل نور آفتاب، باران و هوا و عقل و هوش خدادادى چه انسان به دنبال آن برود، يا نرود، به سراغ او میآيند.
دیباجی در پایان گفت: اگر با تلاش و كوشش خود از همين مواهب نيز بطور صحيحى نگهدارى نكنيم آنها نيز از دست ما خواهد رفت، و يا بىاثر میماند. به هر حال نكته اساسى اين است كه تمام تعليمات اسلامى به ما میگويد براى تأمين زندگى بهتر چه مادى و چه معنوى، بايد تلاش بيشتر كرد.