نشست علمی آغاز امامت حضرت مهدی عجل الله
دهه فجر
تشویق دختران نوجوان ودادن هدیه به آنها به دلیل محجبه بودن و داشتن پوشش و چادر در حوزه علمیه الزهرا (س)
برگزاری مراسم میلاد باسعادت حضرت زهرا سلام الله
تجلیل از فعالان امر تبلیغ پذیرش و فرهنگی
مراسم بزرگداشت بانوی انقلاب مرحومه خانم دباغ رضوان الله
مراسم ولادت حضرت ابوالفضل العباس (ع) در حوزه علمیه الزهرا (س) برگزار شد
منزلت و بزرگی انسان به واسطه ی فضیلت است و نیل به فضیلت و علوّ درجه نزد خدای منّان ، از راه طاعت برای او حاصل می شود.
در جمع طلاب مدرسه علمیه الزهرا (س) کلاردشت کارشناس فرهنگی خانم لیلا قلوزی ضمن عرض تبریک به مناسبت میلاد حضرت ابوالفضل العباس (ع) بیان کرد: منزلت و بزرگی انسان به واسطه ی فضیلت است و نیل به فضیلت و علوّ درجه نزد خدای منّان ، از راه طاعت برای او حاصل می شود. حضرت ابالفضل العباس (ع) در صف اول از صفوف متّقین ، زاهدین و تارکین دنیا قرار دارد و از مواظبین بر اعمال نیک و طاعت و مسارعین به سوی مرضات الله بوده و در جهاد به دلیل قول تعالی در سوره صف آیه 4 ” انّ الله یحبّ الذین یقاتلون فی سبیله صفّا ” ، در صدر مجاهدین اسلام است و این فضیلت ها اثرش در قمر بنی هاشم (ع) آشکار و به واسطه ی آن وجه تمایزی بر سایر مجاهدین و به دلیل ثبات و حسن نیت و اخلاص خواهد بود: اول از جهت منزلت و درجه در جنان عالیه و دوم باز هم از دو جهت است: جهت حیات برزخی و جهت بقای شعائر در دنیا.
پیام تسلیت به مناسبت وفات حضرت زینب (س)
صبر را معنا و مفهومی به نام زینب است / احترام عشق هم از احترام زینب است
داوری بنگر که در بیدادگاه شهر شام / با حسین همدست گشتن اتهام زینب است
مشت را کرده گره با هیبت و احساس گفت / این حسین فرمانده عالم، امام زینب است
گرچه بین بانوان زهرا مقام اول است / بعد زهرا رتبه ی برتر مقام زینب است . . .
زینب کبری(س) به دنیا آمده بود تا صبر و شکیبایی را از حضور خویش شرمسار کند.
آه،ای ام المصائب، تمام داغها و سوگها، در حضور مصیبتهای تو رنگ میبازد و از یاد میروند.
وفات حضرت زینب(س) تسلیت باد
تبریک میلاد پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع)
میلاد نور مبارک ولادت حضرت پیامبر اکرم (ص) و ولادت حضرت امام جعفر صادق(ع) بر تمام مسلمین جهان مبارک باد.
گل ِ خنده،به روی حیدر مبارکه
بر مسلمین عید پیغمبر مبارکه
صلوات ِ خدا بر احمد،سیّدُنا یا محمد
چون جلوه گر شده،آن خورشید وفا
آوای کائنات،شد مدح مصطفی
خوش آمدی ای،آیت رحمت خدایی
نبیّ اکرم،سَرور ِ کُلّ ما سوایی
ختم ِ رسولان،تو محمد تو مصطفایی
ابالقاسم،یا رسول الله یا محمد…
شهر مکه از قدومت گلفشان شده
اشک شوق ِ دیده ی خوبان روان شده
ذکر دل اهل یقین،یا رَحمة لّلعالمین
روح ِ ایمان ِ ما،نور ِ قرآن ِ ما
کاش قربانی شود،در راهت جان ما
تمام ِ عُمر نوکری میکنم برایت
برای تو ، وَ به اولاد و بچه هایت
رسولُ الله، ای همه هستیَم فدایت
ابالقاسم،یا رسول الله یا محمد…
ای مظهر ِ جَلَوات ِ حیّ سرمدی
حجت الله،صادق ِ آل ِ محمدی
آمدی ای شمس دلها،گل یاس ِ باغ ِ زهرا
ای خورشید ِ عیان،ای شاه ِ اِنس و جان
از نور ِ روی تو،شد نورانی جهان
بنفسی انت،جلوه ی حیّ سرمدی تو
بنفسی انت،صادق ِ آل احمدی تو
بنفسی انت،نور چشم محمدی تو
ولیُ الله یبن الزهرا یا حجتَ الله…
تاسوعا
تاسوعای حسینی، روز پای مردی و وفاداری پیروان امام حسین علیه السلام
بر شما دوستدار خاندان عصمت علیهم السلام تسلیت باد
یابا عبداللله الحسین.......
خیمه ماه محرم زده شد بر دل ما
باز نام تو شده زینت هر محفل ما
جز غم عشق تو ما را نبود سودایی
عشق سوزان تو آغشته به آب و گل ما . . .
روز مباهله
شهادت امام محمد باقر(ع)
گزیده ای از زندگینامه امام محمدباقر(ع)
نام مبارك امام پنجم محمد بود. لقب آن حضرت باقر يا باقرالعلوم است ,بدين جهت كه : درياى دانش را شكافت و اسرار علوم را آشكارا ساخت. القاب ديگرى مانند شاكر و صابر و هادى نيز براى آن حضرت ذكر كرده اند كه هريك بازگوينده صفتى از صفات آن امام بزرگوار بوده است.
كنيه امام ابوجعفر بود.
مادرش فاطمه دختر امام حسن مجتبى ( ع )است. بنابراين نسبت آن حضرت از طرف مادر به سبط اكبر حضرت امام حسن ( ع )و از سوى پدر به امام حسين ( ع ) مي رسيد.
پدرش حضرت سيدالساجدين , امام زين العابدين , على بن الحسين ( ع ) است .
تولد حضرت باقر ( ع ) در روز جمعه سوم ماه صفر سال 57 هجرى در مدينه جانگداز كربلا همراه پدر و در كنار جدش حضرت سيدالشهداء كودكى بود كه به چهارمين بهار زندگيش نزديك مي شد .
شخصیت امام محمد باقر (ع)
دوران امامت امام محمد باقر ( ع ) از سال 95 هجرى كه سال درگذشت امام زين العابدين ( ع ) است آغاز شد و تا سال 114 ه . يعنى مدت 19 سال و چند ماه ادامه داشته است . ام ابوجعفر امام محمد باقر ( ع )متولى صدقات حضرت رسول ( ص ) و اميرالمؤمنين ( ع ) و پدر و جد خود بود واين صدقات را بر بنى هاشم و مساكين و نيازمندان تقسيم ميكرد , و اداره آنهارا از جهت مالى به عهده داشت .امام باقر ( ع ) داراى خصال ستوده و مؤدب به آداب اسلامى بود .سيرت و صورت ستوده بود. پيوسته لباس تميز و نومي پوشيد .در كمال وقار و شكوه حركت مي فرمود .از آن حضرت مي پرسيدند : جدت لباس كهنه و كم ارزش مي پوشيد , تو چرا لباس فاخر بر تن مي كنى ؟ پاسخ مي داد : مقتضاى تقواى جدم و فرماندارى آن روز , كه محرومان و فقرا و تهيدستان زياد بودند , چنان بود .من اگر آن لباس بپوشم در اين انقلاب افكار , نمي توانم تعظيم شعائر دين كنم .امام پنجم ( ع ) بسيار گشاده رو و با مؤمنان و دوستان خويش برخورد بود .با همه اصحاب مصافحه مي كرد و ديگران را نيز بدين كار تشويق مي فرمود .
شهادت امام محمد باقر(ع)
حضرت امام محمد باقر ( ع ) 19 سال و ده ماه پس از شهادت پدر بزرگوارش حضرت امام زين العابدين ( ع ) زندگى كرد و در تمام اين مدت به انجام دادن وظايف خطير امامت , نشر و تبليغ فرهنگ اسلامى , تعليم شاگردان , رهبرى اصحاب و مردم , اجرا كردن سنت هاى جد بزرگوارش در ميان خلق , متوجه كردن دستگاه غاصب حكومت به خط صحيح رهبرى و راه نمودن به مردم در جهت شناخت رهبر واقعى و امام معصوم , كه تنها خليفه راستين خدا و رسول ( ص ) در زمين است , پرداخت و لحظهاى از اين وظيفه غفلت نفرمود .سرانجام در هفتم ذيحجه سال 114 هجرى در سن 57 سالگى در مدينه به وسيله هشام مسموم شد و چشم از جهان فروبست .پيكر مقدسش را در قبرستان بقيع - كنارپدر بزرگوارش - به خاك سپردند .
احادیثی از امام محمد باقر (ع)
امام محمد باقر(ع) می فرمایند:
- نماز ستون دین است و مثالش همانند تیرک و ستون خیمه مى باشد كه چنانچه محكم و استوار باشد میخ ها و طناب هاى اطراف آن پا بر جا خواهد بود ولى اگر ستون سُست یا كج باشد میخ ها و طنابهاى اطراف آن نمى تواند پا برجا باشد.
- نسبت به نماز بى اعتنا مباش و آن را سبک و ناچیز مشمار، همانا كه پیامبر خدا هنگام وفات خود فرمود: هركس نماز را سبک شمارد و یا مسكرات بنوشد از من نیست و بر حوض كوثر وارد نخواهد شد.
- دین مبین اسلام بر پنج پایه و اساس استوار است: 1- نماز 2- زكات 3- حجّ 4- روزه 5-ولایت اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام).
سپس افزود: آن مقدارى كه نسبت به ولایت سفارش شده است نسبت به هیچ كدام تأكید نگردیده است و ولایت اساس و محور تمام اعمال مى باشد.
هفتم ذی الحجه ، سالروز شهادت جانسوز نهال گلشن دین، نور دیده زهرا، سپهر دانش و بینش، بنیان گذار نهضت علمی علوی و شکافنده علوم الهی امام محمد باقر(ع) تسلیت باد.
اعمال مشترک شب های قدر
اعمال مشترک شب های قدر
شب نوزدهم اول شبهاى قدر است و شب قدر همان شبى است که در تمام سال شبى به خوبى و فضیلت آن نمىرسد و عمل در آن بهتر است از عمل در هزار ماه و در آن شب تقدیر امور سال مىشود و ملائکه و روح که اعظم ملائکه است در آن شب به اذن پروردگار به زمین نازل مىشوند و به خدمت امام زمان علیه السلام مشرف مىشوند و آنچه براى هر کس مقدر شده است بر امام علیه السلام عرض مىکنند و اعمال شبهاى قدر بر دو نوع است یکى آنکه در هر سه شب باید انجام داد و دیگر آنکه مخصوص است به هر شبى ،اما اول آن چند چیز است:
اول: غسل است علامه مجلسى رحمة الله علیه فرموده که غسل این شبها را مقارن غروب آفتاب کردن بهتر است که نماز شام را با غسل بکند.
دوم: دو رکعت نماز است در هر رکعت بعد از حمد هفت مرتبه توحید بخواند و بعد از فراغ هفتاد مرتبه أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ بگوید در روایت نبوى صلى الله علیه و آله است که از جاى خود برنخیزد تا حق تعالى او را و پدر و مادرش را بیامرزد.
سوم: قرآن مجید را بگشاید و بگذارد در مقابل خود و بگوید:
اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِکِتَابِکَ الْمُنْزَلِ وَ مَا فِیهِ وَ فِیهِ اسْمُکَ الْأَکْبَرُ وَ أَسْمَاؤُکَ الْحُسْنَى وَ مَا یُخَافُ وَ یُرْجَى أَنْ تَجْعَلَنِی مِنْ عُتَقَائِکَ مِنَ النَّارِ پس هر حاجت که دارد بخواهد
چهارم: آنکه مصحف شریف را بگیرد و بر سر بگذارد و بگوید:
اللَّهُمَّ بِحَقِّ هَذَا الْقُرْآنِ وَ بِحَقِّ مَنْ أَرْسَلْتَهُ بِهِ وَ بِحَقِّ کُلِّ مُؤْمِنٍ مَدَحْتَهُ فِیهِ وَ بِحَقِّکَ عَلَیْهِمْ فَلا أَحَدَ أَعْرَفُ بِحَقِّکَ مِنْکَ پس ده مرتبه بگوید بِکَ یَا اللَّهُ و ده مرتبه بِمُحَمَّدٍ و ده مرتبه بِعَلِیٍّ و ده مرتبه بِفَاطِمَةَ و ده مرتبه بِالْحَسَنِ و ده مرتبه بِالْحُسَیْنِ و ده مرتبه بِعَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ و ده مرتبه بِمُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ و ده مرتبه بِجَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ و ده مرتبه بِمُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ و ده مرتبه بِعَلِیِّ بْنِ مُوسَى و ده مرتبه بِمُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ و ده مرتبه بِعَلِیِّ بْنِ مُحَمَّدٍ و ده مرتبه بِالْحَسَنِ بْنِ عَلِیٍّ و ده مرتبه بِالْحُجَّةِپس هر حاجت که دارى طلب کن
پنجم: زیارت کند امام حسین علیه السلام را (در خبر است که: چون شب قدر مىشود منادى از آسمان هفتم ندا مىکند از بطنان عرش که حق تعالى آمرزید هر که را که به زیارت قبر حسین علیه السلام آمده)
ششم: احیا بدارد این شبها را (همانا روایت شده: هر که احیا کند شب قدر را گناهان او آمرزیده شود هر چند به عدد ستارگان آسمان و سنگینى کوهها و کیل دریاها باشد)
هفتم: صد رکعت نماز کند که فضیلت بسیار دارد و افضل آن است که در هر رکعت بعد از حمد ده مرتبه توحید بخواند
هشتم: بخواند: اللَّهُمَّ إِنِّی أَمْسَیْتُ لَکَ عَبْدا دَاخِرا لا أَمْلِکُ لِنَفْسِی نَفْعا وَ لا ضَرّا وَ لا أَصْرِفُ عَنْهَا سُوءا أَشْهَدُ بِذَلِکَ عَلَى نَفْسِی وَ أَعْتَرِفُ لَکَ بِضَعْفِ قُوَّتِی وَ قِلَّةِ حِیلَتِی فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْجِزْ لِی مَا وَعَدْتَنِی وَ جَمِیعَ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ مِنَ الْمَغْفِرَةِ فِی هَذِهِ اللَّیْلَةِ وَ أَتْمِمْ عَلَیَّ مَا آتَیْتَنِی فَإِنِّی عَبْدُکَ الْمِسْکِینُ الْمُسْتَکِینُ الضَّعِیفُ الْفَقِیرُ الْمَهِینُ اللَّهُمَّ لا تَجْعَلْنِی نَاسِیا لِذِکْرِکَ فِیمَا أَوْلَیْتَنِی وَ لا [غَافِلا] لِإِحْسَانِکَ فِیمَا أَعْطَیْتَنِی وَ لا آیِسا مِنْ إِجَابَتِکَ وَ إِنْ أَبْطَأَتْ عَنِّی فِی سَرَّاءَ [کُنْتُ] أَوْ ضَرَّاءَ أَوْ شِدَّةٍ أَوْ رَخَاءٍ أَوْ عَافِیَةٍ أَوْ بَلاءٍ أَوْ بُؤْسٍ أَوْ نَعْمَاءَ إِنَّکَ سَمِیعُ الدُّعَاءِ
و این دعا را کفعمى از امام زین العابدین علیه السلام روایت کرده که در این شبها مىخوانده در حال قیام و قعود و رکوع و سجود و علامه مجلسى رحمة الله علیه فرموده که بهترین اعمال در این شبها طلب آمرزش و دعا از براى مطالب دنیا و آخرت خود و پدر و مادر و خویشان خود و برادران مؤمن زنده و مرده ایشان است و اذکار و صلوات بر محمد و آل محمد علیهم السلام آنچه مقدور شود و در بعضى از روایات وارد شده است که دعاى جوشن کبیر را در این سه شب بخوانند فقیر (و روایت شده: که خدمت حضرت رسول صلى الله علیه و آله عرض شد که اگر من درک کردم شب قدر را چه از خداوند خود بخواهم فرمود عافیت را)
استکبارستیزی در گفتمان امام خمینی(ره)
واژه «استکبار» که در ادبیات سیاسی انقلاب اسلامی به طور مکرر به بهره برداری می رسد از تعالیم قرآن کریم مایه می گیرد. این واژه که مفهوم آن اظهار علو و برتری در زمین و بر دیگران بزرگی فروختن و خود را قاهر و مسلط دانستن است در آیات مختلف قرآنی و برای نمایاندن ماهیت قدرتهای استکباری در هر عصر و زمان و معرفی خصال و صفات و روحیات و عملکردهایشان مطرح می گردد.
«فی صدور هم الا کبر: «نیست در دلهاشان مگر تکبر و احساس بزرگی» (غافر: 56) « فاستکبرتم»: «شما استکبار و گردن کشی کردید»(جاثیه: 31) «کذبوا بایاتنا و استکبروا عنها»: «آیات ما را دروغ شمردند و از روی تکبر از آنها رخ برتافتند»(اعراف: 40) از جمله آیاتی است که به صراحت واژه «استکبار» را درباره جبهه کفر و شرک و نفاق به کار برده و این خصلت و صفت شیطانی و نفسانی را در همه اعصار و به تمام دشمنان و مخالفان دین مبین حق تعمیم داده است.
یکی از مشخصه های بارز اندیشه سیاسی حضرت امام خمینی(ره) تلاش برای وارد کردن واژه ها و مفاهیم قرآنی و اسلامی در ادبیات سیاسی انقلاب اسلامی بود که از جمله مهمترین آنها واژه استکبار است.حضرت امام(ره) از همان آغاز نهضت، نوک حمله تهاجم خود را به سوی استکبار جهانی و در راس آن آمریکای جنایتکار نشانه رفت و نهضت اسلامی خود را مبتنی بر «دکترین استکبارستیزی» بنیان نهاد. آموزه های قرآنی یکی از مهمترین اهداف ارسال انبیاء و اوصیاء الهی را در طول تاریخ شمرده می شد.
حضرت امام(ره) تنها در مقام توصیف ویژگیهای استکبار جهانی باقی نمی ماند و با بصیرت و آگاهی و شجاعت تمام آمریکای جنایتکار را به عنوان راس استکبار جهانی معرفی و مورد خطاب قرار می دهد.
رهبرکبیر انقلاب اسلامی با فریاد برآوردن آنکه «همه بدبختی ما از آمریکاست»از خوی تجاوزطلبی و ضرورت مبارزه و عدم رابطه با استکبار چنین سخن گفت: «خیال نکنید که روابط ما با امریکا و روابط ما با نمی دانم شوروی و روابط ما با اینها یک چیزی است که برای ما یک صلاحی دارد. این مثل رابطه بره با گرگ است! رابطه بره با گرگ، رابطه صلاحمندی برای بره نیست، اینها می خواهند از ما بدوشند، اینها نمی خواهند به ما چیزی بدهند.» 1
ایشان با صراحت تمام آمریکا را «شیطان بزرگ » نامیده و اعلام می دارد: «آمریکا دشمن شماره یک مردم محروم و مستضعف جهان است»2 و از ملت ایران و ملل مسلمان و محروم جهان چنین خواستند: «هرچه فریاد دارید سر آمریکا بکشید.»3 و همه مبارزان جبهه توحید در سرتاسر جهان را این گونه بشارت دادند: «اگر دقیقا به وظیفه مان که مبارزه با آمریکای جنایتکار است ادامه دهیم فرزندانمان شهد پیروزی را خواهند چشید.»4
حضرت امام(ره) در این مسیر تلاش کرد تا با نمادسازی جبهه مبارزه با استکبار جهانی را تثبیت کرده و بسط دهد.
حمایت از اقدام انقلابی دانشجویان پیرو خط امام در تسخیرلانه جاسوسی و یاد کردن از آن به عنوان «انقلاب دوم» (انقلابی بزرگ تر از انقلاب اول) و تثبیت آن به عنوان روز مبارزه با استکبار جهانی، معرفی آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به روز جهانی قدس، و دعوت از همه مسلمانان و آزادیخواهان جهان برای تبدیل این روز به روز مبارزه با رژیم اشغالگر قدس و صهیونیسم بین الملل و استکبارجهانی، و احیای سنت ابراهیمی و محمدی برائت از مشرکین در مراسم حج و فریاد برآوردن شعار مرگ برآمریکا و اسرائیل در این مراسم به عنوان فریضه ای محوری و کلیدی که لازمه پذیرش حج واقعی است، نمونه هایی از این تلاش همه جانبه حضرت امام(ره) در تحقق عملی دکترین استکبارستیزی است.
نظم مطالعاتی امام(ره) تغییر ناپذیر بود
حجت الإسلام والمسلمین سید محمود دعایی: جریان شهادت مرحوم حاج آقا مصطفی نه تنها در حالات روحی و فکری، بلکه در نظم برنامه روزمره امام اثر نگذاشت. ایشان ساعتی از روز را برای مطالعه کتاب های جدیدی که به دستشان می رسید اختصاص داده بودند و به عنوان مثال تمامی کتابهای مرحوم دکتر علی شریعتی را مطالعه می کردند و به خصوص به آثار آقای مطهری بسیار علاقه داشتند و آثار ایشان و آقای طالقانی را قبول داشتند. در مورد کتابهای دکتر شریعتی نیز معتقد بودند آنقدرها که به این آثار اعتراض و حمله می شود بی مورد است و تا این حد انحراف در میان آنها وجود ندارد. خاطرم هست که در آن ایام کتاب ” طلوع انفجار” حاج سید جوادی را مطالعه می کردند. حاج احمد آقا می گفتند: وقتی امام از تشییع جنازه فرزندشان بازگشتند، ساعت کتابهای روزمره شان بود. کتاب ” طلوع انفجار” را باز کردند و به مطالعه آن پرداختند.
سعادتمند،رسول، درسهایی از امام:نظم و قانون گرایی،قم،تسنیم،1389،ص60.
شاهکار امام(ره) این بود که آگاهی مردم را سرلوحه ی خود قرار داده بود
برنامه صبحگاه مشترک مدرسه علمیه الزهراء(س) کلاردشت باعنوان بیعت با امام عصر(عج) و با حضور کارکنان خانم سایر ادارات در سالن اجتماعات مدرسه برگزار گردید.
این مراسم با پخش کلیپ تصویری راجع به امام زمان(عج)، قرائت دعای عهد، وسخنرانی همراه بوده است.
حجت الإسلام مقیسه امام جمعه شهرستان کلاردشت گفت: شعار زیبایی در دوران امام(ره) بوده که بی عشق خمینی نتوان عاشق مهدی(عج) شد، این انقلاب مقدمه انقلاب حضرت مهدی (عج) است.
وی با اشاره به اینکه امام (رضوان الله تعالی) فرمودند: انقلاب باید از توده های مردم به وجود بیاید خاطر نشان کرد: شاهکار امام(ره) این بود که آگاهی مردم را سرلوحه ی خود قرار داده بود و معتقد به تغییر حکومت با شیوه روز دنیا نبوده است چرا که امام (ره) از آیه لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَيِّنَاتِ وَأَنزَلْنَا مَعَهُمُ الْكِتَابَ وَالْمِيزَانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ تمسک جسته است و توانسته چنین انقلاب با عظمتی را بوجود آورد، امروزه اگر می بینید که آمریکا از سوریه و … نمی ترسد و هراس آن از آگاهی مردم ایران می باشد،مردم باید آگاه شوند، متوجه دین و حقیقت دین باشند که ظلم را نپذیرند.
امام جمعه کلاردشت تصریح کرد: علت نامیدن شعار سال به نام مردم سالاری دینی آنست که امام به حضور و آگاهی های مردم توجه داشت و همین امر باعث شد که انقلاب هم چنان باقی بماند اگر مردم پشتوانه امام و کشورنبودند در حال حاضردر حوزه علمیه الزهراء(س) کلاردشت نمی توانستیم آغاز سی و هشتمین بهار انقلاب را جشن بگیریم.
مقیسه در پایان افزود: طلاب خواهران کلاردشت، خواص بی بصیرت را باید بشناسید، نگذارید رهبر تنها بماند البته مردم در 9 دی نشان دادند که چطور ملت پشت رهبری ایستادند، گروه های کذایی همه شان سرجایشان نشستند در هر حال امام با ایمان به خدا و مردم باور داشت که مردم راه درست را طی می نمایند، انشاءالله خداوند به ما توفیق حرکت در مسیر امام و رهبری دهد، و هرچه توان داریم برای نظام بکار بندیم چرا که اعتقاد داریم این انقلاب به انقلاب امام زمان(ارواحنا له الفداء) متصل خواهد شد.
جلال و جبروت حضرت فاطمه معصومه سلام اللّه علیها
مرحوم آیت اللّه مرعشی نجفی - قدّس سره - بارها برای طلاب می فرمودند:
علّت آمدن من به قم این بودکه پدرم، آقا سید محمود مرعشی نجفی - که از زهّاد و عبّاد معروف نجف بود - چهل شب در حرم امیر المؤمنین (ع) بیتوته نمود که آن حضرت را ببیند. پس شبی در حالت مکاشفه، حضرت علی (ع) را مشاهده کرد که به ایشان فرمود: سید محمود چه می خواهی؟
عرض می کند: می خواهم بدانم قبر فاطمه ی زهرا سلام اللّه علیها کجاست؟ تا آن را زیارت کنم. حضرت فرموده بودند: من که نمی توانم برخلاف وصیت آن حضرت قبر او را معلوم کنم.
عرض می کند: پس من هنگام زیارت چه کنم؟
حضرت فرموده بودند: خداوند متعال، جلال و جبروت حضرت فاطمه را به فاطمه ی معصومه - سلام اللّه علیها- عنایت فرموده اند؛ پس هر کس که بخواهد به زیارت حضرت فاطمه ی زهرا نایل شود، به زیارت حضرت فاطمه ی معصومه - سلام اللّه علیها - برود.(1)
…………………………………….
1- فروغی از کوثر، ص 55.
عنایت حضرت معصومه(س) در فهم قرآن
آیت الله العظمی فاضل لنکرانی می فرماید:
«روزی به حرم مطهر حضرت فاطمه ی معصومه (س) مشرف شدم و پس از اینکه زیارت را خواندم، خدمت آن حضرت عرض کردم که من امروز آمده ام و هیچ حاجت دنیوی ندارم. فقط یک حاجت دارم و آن این است که درفهم آیه ی «تطهیر» مورد عنایت شما واقع شوم و این آیه را درست بفهمم و مشکلاتم در این زمینه حل گردد. پس به خانه آمدم و مشغول نوشتن مطالبی پیرامون این آیه ی شریفه شدم؛ پس مسائل و مطالبی به برکت حضرت فاطمه ی معصومه (س) برای من روشن شد که شاید اگر پنجاه سال دیگر درس می خواندم آن مطالب برای ما روشن نمی شد!»
………………………………………
منبع:بارگاه فاطمه معصومه (س) تجلیگاه فاطمه ی زهرا(س)، ص 120.
حدیثی از امام صادق(ع)
اشعار حضرت زهرا(س) در فراق پدر
شعر ذیل از اشعار حضرت زهرا(س) در کنار قبر پیامبر است:
نَفسِی عَلی زَفَراتِها مَحبُوسَه یا لَیتَها خَرجَتُ مَعَ لزَفَرات
لاخَیرَ بَعدَکَ فِی الحَیاةِ وَ إِنَّما اَبکِی مخافَة اَن تَطُولَ حَیاتِی
پدرجان! جانم با آن همه غم و اندوه دردسینه ام حبس شده/
ای کاش با همان اندوه ها از بدنم خارج می شد.
پدر جان! بعد از تو هیچ خیر و نیکی در زندگی نیست/
گریه می کنم از بیم آنکه (مبادا) بعد از تو زندگی ام طولانی گردد.
فراز هایی از مقام منزلت رسول اکرم(ص)
پیامبر اکرم(ص) فرمودند:
” همانا دل ها همچون آهن زنگ می زند و تیره می شود.” از ایشان سؤال شد: ” ای رسول خدا صیقل آن چیست؟” ایشان
پاسخ داد: ” خواندن قرآن و یاد مرگ “
زیارت قبر امام حسین(ع) برابری می کند باصد بار زیارت حج
حجت الإسلام مقیسه امام جمعه شهرستان کلاردشت درطی نشستی با عنوان فلسفه برگزاری اربعین خاطر نشان کرد: اربعین در روایات و احادیث ما به عنوان عدد کمال شناخته شده است، درقرآن سوره ای راجع به حضرت موسی داریم که بیان شده وعده ما با پیغمبرخداموسی (ع) سی شب است و ما ده شب به این سی شب اضافه کردیم یعنی عبادت و بندگی ایشان برای نزول تورات سی شب بوده و ده شب به آن اضافه شده است .
ایشان اظهار داشتند: کلمه اربعین دربرخی از سوره های قرآن کریم ذکر شده: سوره بقره (آیه 51)، سوره مائده (آیه 26)، سوره اعراف (آیه 142) و سوره احقاف (آیه 15) ، دو مورد از آنها در مورد میقات حضرت موسی و یک مورد در باره پدر و مادرو مورد دیگر هم درباره امام موسی (ع) است. عدد کمال چه جایی که سنشان به چهل سال برسد و چه میقات امام موسی که به چهل شب برسد، کاربرد دارد.
وی ابراز داشت: در محاورات و ادبیات عرب عدد چهل به عدد کمال یاد می شود به عنوان مثال در مورد پیامبرکه در سن چهل سالگی به پیامبری مبعوث شدند پس در سن سی و هشت سالگی به کمال واقعی نرسیدند درسن چهل سالگی به کمال رسیدند درمجموع از این مطالب استفاده می شود که عدد چهل عدد کمال و عدد باروری و عدد نتیجه است.
امام جمعه کلاردشت در پایان گفت:شهادت ابی عبدالله و یارانش و آن اختناقی که یزید به وجود آورده بود با فرارسیدن اربعین این فشارها از بین رفت و زمانیکه نمی گذاشتند کسی عزاداری کند و به کربلا برود بعد از اربعین همه این مشکلات حل شد.
پیامبر (ص) فرمود: یا جابرقبر فرزنم حسین (ع) را زیارت کن که زیارت قبر امام حسین برابری می کند با صد بار زیارت حج ، وقتی جابر به زیارت قبر مطهر امام حسین می رفت قدم ها راکوتاه و آهسته بر می داشت.
روز دانشجو بر تمام رهپویان علم و معرفت گرامی باد.
7 آذر روز نیروی دریایی گرامی باد.
24 آبان روز کتاب و کتابخوانی
سخن رهبر در مورد کتاب و کتاب خوانی
عید غدیر خم مبارک باد..........
غدیر یعنی کسانی که عقب مانده اند برسند
و کسانی که جلو رفته اند برگردند، تا با ولایت حرکت کنند.
عید غدیر خم مبارک باد.
خوشا دلی که در جوشش ناب عرفه وضو می گیرد...
روز نیایش و روز بارش چشم های خاکیان بر شما آسمانیان مبارک باد
و التماس دعا در لحظات قشنگ خلوتتان . . .
هفته دفاع مقدس گرامی باد....
سالروز ازدواج حضرت زهراء(س) و حضرت علی (ع) مبارک باد.
شاهد: رسول خدا (ص)
دفتر: لوح محفوظ
مکان: عرش
عروس: کوثر
داماد: حیدر
سالروز ازدواج آسمانیشان مبارک
شب پیوند مرتضی و فاطمه علیهاالسلام نیست؛
بلکه امشب، شب تجدید یگانگی انسان با ذات خداست
و مبارک باد بر همه کائنات، این لبخند بی زوال پروردگار در گستره خلقت خویش . . .
*****
آغاز سال تحصیلی1395-1394 مدرسه علمیه الزهراء(س) شهرستان کلاردشت.
سال تحصیلی 1394 در تاریخ 1394/06/23در مدرسه علمیه الزهراء(س) کلاردشت رسماً آغاز شد.
به نوبه خود سال تحصیلی جدید و بر پویندگان علم و دانش و به تمامی طلاب عزیز تبریک عرض می نمایم.
موفق و پیروز و سربلند باشید….
یا جوادالائمه(علیه السلام)
جملات زیبای استاد شهید مطهری
چرا؟
استاد مرتضی مطهری در کتاب حق و باطل جملاتی به این مضمون نوشته اند : از کودکی همیشه این سوال برایم مطرح بود که : چرا قطار تا وقتی ایستاده است کسی به او سنگ نمی زند… اما وقتی قطار به راه افتاد سنگباران می شود… این معما برایم بود تا وقتی که بزرگ شدم و وارد اجتماع شدم دیدم این قانون کلی زندگی ما ایرانیان است که هر کسی و هر چیزی تا وقتی که ساکن است مورد احترام است. تا ساکت است مورد تعظیم و تبجیل است اما همینکه به راه افتاد و یک قدم برداشت نه تنها کسی کمکش نمیکند ، بلکه سنگ است که بطرف او پرتاب میشود و این نشانه یک جامعه مرده است ولی یک جامعه زنده فقط برای کسانی احترام قائل است که :
متکلم هستند نه ساکت ، متحرکند نه ساکن ، باخبرترند نه بیخبرتر .
اعتکاف یعنی بریدن از غیر خدا
اعمال ماه رجب راهی است برای جلب بارش های رحمت الهی...
به مناسبت فرا رسیدن روز شهادت دهمین پیشوای شیعیان امام علی النقی(ع) مراسم سوگواری در مدرسه علمیه الزهرا(س) کلاردشت با سخنرانی حجت الاسلام حاج آقا دیباجی برگزار گردید.
حاج آقا دیباجی مسئول مدرسه با اشاره به شخصیت ممتاز امام هادی(ع) و تبیین اوضاع و شرائط سخت دوران امامت ایشان عنوان کردند که به دلیل مراقبت های شدید حکومت وقت، رابطه امت با امام بسیار محدود بود، ولی در عین حالی امام با تحمل همه رنج ها و محدودیت هرگز به کمترین تباهی با ستمگران تن ندادند و به مبارزه منفی علیه حکومت ادامه می دادند.
ایشان در ادامه داستانی درباره ی یک ایرانی که برای شکایت از استاندار متوکل عباسی به سامرا رفته بود نقل کردند در این سفر، طی ملاقاتی با امام هادی(ع) آشنا شدند بسیار تحت تأثیر شخصیت آن حضرت قرار گرفتند.
دیباجی همچنین با توجه به فرارسیدن ماه رجب خاطر نشان کردند: به این ماه، ماه اصبّ گفته می شود، یعنی ماهی که در آن رحمت خدا بر بندگان پاشیده می شود. بنابر این هر کس در این ماه بتواند یک قدم به سمت خدا بردارد، این قدم او بیش از سایر مواقع ارزش پیدا می کند. وی افزود: اعمال خاصی که در ماه رجب بیان شده از جمله اعمال لیلة الرغائب، در واقع راهی است برای جلب بارش های رحمت الهی و کسب برکت های بی پایان این ماه.
شهادت امام هادی برشیعیان جهان تسلیت باد...
ما سامرا نرفته گدای تو میشویم
ای مهربان امام فدای تو میشویم
هادی خلق، کوری چشمان گمرهان
پروانگان شمع عزای تو میشویم
شهادت هادی هدایت تسلیت باد.
اعمال شب لیلة الرغائب
به نقل از پیامبر اسلام اعمالی برای این شب ذکر شدهاست:
روز پنج شنبه اول ماه رجب - در صورت امکان و بلا مانع بودن - روزه گرفته شود. چون شب جمعه شد مابین نماز مغرب و عشاء دوازده رکعت نماز اقامه شود که هر دو رکعت به یک سلام ختم میشود و در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، دوازده مرتبه سوره توحید خوانده شود.
چون دوازده رکعت به اتمام رسید، هفتاد بار ذکر«اللهم صل علی محمد النبی الامی و علی آله» گفته شود. پس از آن در سجده هفتاد بار ذکر «سبوح قدوس رب الملائکة والروح» گفته شود. پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذکر «رب اغفر وارحم و تجاوز عما تعلم انک انت العلی الاعظم» گفته شود. دوباره به سجده رفته و هفتاد مرتبه ذکر «سبوح قدوس رب الملائکة والروح» گفته شود.در اینجا میتوان حاجت خود را از خدای متعال درخواست نمود.
منبع: کتاب مفاتیح الجنان نوشته ثقة المحدثین شیخ عباس قمی در اعمال ماه رجب.
پیامبر اسلام در فضیلت این نماز گفتهاست که:
کسی که این نماز را بخواند، شب اول قبرش خدای متعال ثواب این نماز را با زیباترین صورت و با روی گشاده و درخشان و با زبان فصیح به سویش میفرستد. پس او به آن فرد میگوید: ای حبیب من، بشارت بر تو باد که از هر شدت و سختی نجات یافتی. میّت میپرسد تو کیستی؟ به خدا سوگند که من صورتی زیباتر از تو ندیدهام و کلامی شیرین تر از کلام تو نشنیدهام و بویی، بهتر از بوی تو نبوئیدهام. آن زیباروی پاسخ میدهد: من ثواب آن نمازی هستم که در فلان شب از فلان ماه از فلان سال به جا آوردی. امشب به نزد تو آمدهام تا حق تو را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود و قیامت بر پا شود، من سایه بر سر تو خواهم افکند.
منبع: کتاب المراقبات نوشته حاج میرزا جواد ملکی تبریزی.
شبی که در آن عطا و بخشش خدا بسیار است.
لیلة الرغائب (نامی عربی به معنی: شب آرزوها) به نخستین شب جمعهٔ ماه رجب گفته میشود. در آموزه های اسلامی آمده است كه در اين شب فرشتگان بر زمین نزول میکنند تا رحمت الهی را به جامعه بشری عرضه نمایند. لیله الرغائب در سراسر جهان اسلام گرامی داشته می شود. کلمهٔ «رغائب» جمع «رغیبه» به معنای چیزی که مورد رغبت و میل است و نیز به معنای عطا و بخشش فراوان میباشند.
بنابر معنای اول «لیله الرغائب»شبی است که میل و توجه به عبادت و بندگی در آن بسیار است و بندگان خدا در این شب گرایش زیادی به رفتن به در خانه خدا و ارتباط و انس با او دارند. بر پایهٔ معنای دوم «لیله الرغائب» شبی است که در آن عطاء و بخشش خدا بسیار است و بندگان خداوند با رو آوردن به بارگاه خدا و خشوع در برابر بزرگی خدا، شایستهٔ دریافت انعام و عطا و بخشش بی کرانهٔ خدا میشوند.
هر روز ماه رجب، يك نعمت خداست
هر روز ماه رجب، يك نعمت خداست ماه رجب، ماه مباركى است؛ ماه توسل و تذكر و توجه و تضرع و استغاثه و محكم كردن پيوند دلهاى محتاج و نيازمند ما به ذيل لطف و فضل الهى است. اين روزها را قدر بدانيد. هريك روز ماه رجب، يك نعمت خداست. در هر ساعتى از اين ساعات، يك انسان اگر هوشمند و زرنگ و آگاه باشد، مىتواند چيزى را به دست بياورد كه در مقابل آن، همهى نعمتهاى دنيا پوچ است؛ يعنى مىتواند رضا و لطف و عنايت و توجه الهى را به دست آورد.
حضرت زینب(علیه السلام) ولیة الله
از جمله القاب عقیله خدر رسالت “ ولیة الله ” است و این مکرمه از چند جهت مستحقّ این لقب و ممدوح به این است:
اول: از جهت آن مقاماتی که تحصیل نمود به واسطه ی عبادت و بندگی.
دوّم: به واسطه ی آن صدماتی که متحمل شد در راه احیا و ابقای دین مبین.
سوم: به واسطه ی محبتی که جدّ و پدر و مادر و برادر به او داشته، او به آن ها داشته، چرا که هر کس آن ها را دوست داشته باشد و هرکس را آن ها دوست داشته باشند مورد الطاف احدیّت خواهد شد.
چهارم: به واسطه ی آن محبتی که به برادر خود حضرت سیّدالشهدا داشته قطع نظر از محبتش به باقی خانواده ی خود که از امتیازات و خصایص آن مخدّره بوده و هرکس که محبّ حسین باشد، خدا او را دوست دارد، چنان چه شخص هر قدر محبّتش به آن حضرت زیاد شود مقاماتش به همان اندازه رفیع گردد. چون این مخدّره غرق بحر محبّت حسینی شد لذا یکّه تاز وادی مراحم الهی گردید.
پنجم: به واسطه ی این که از افراد جلیّه آیات الهیّه و آثار وجودیّه ربّانیّه بوده و آن یکی از مقتضیات قوِیه مودّت است، چنان چه در جای خود محقّق شده،؛ لبعض الاصدقاء.
خجسته دختر زهرا که هست آینه زپای تا به سر و جلوه اله در اوست
زممکنات به واجب کس اشتباهی نیست به غیر عصمت صغری که اشتباه در اوست
گواه عصمت او انّما یرید الله نه بس همین همه قرآن بگو گواه در اوست
آیت الله جوادی آملی: با وضو در راهپیمایی شرکت کنیم
آيتالله جوادي آملي گفت: با شعارها انقلاب پيروز شد و شاه رفت و با همين شعارها هم انقلاب تا ظهور باقي ميماند، خدا فرموده است من خودم بساط کافران و مشرکان و منافقان را بر ميچينم.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، آيتالله جوادي آملي در جلسه درس تفسير قرآن کريم در مسجد اعظم قم، افزود: خيلي از دوستان ما وضو ميگرفتند ميآمدند و خيلي از خواص، افکار ديگري هم داشتند و واقعا با همين شعارها انقلاب پيروز شد و شاه رفت و با همين شعارها هم انقلاب تا ظهور باقي مي ماند، خدا فرموده است که شما به وظيفهتان عمل کنيد و دخالت نکنيد، من خودم بساط کافران و مشرکان و منافقان را بر ميچينم.
آيت الله جوادي آملي تصريح کرد: آن ها دائما ميگويند گزينهها روي ميز است، يعني کار به دست ما است همان حرفي که فرعون ميزد، ولي ما بايد در اين راهپيماييها درود بر امام و شهدا بفرستيم و گراميداشت رهبري را داشته باشيم، اما يا «احد» و يا «صمد» يادمان نرود و بي وضو در اين راهپيمايي شرکت نکنيم.
وي خاطرنشان کرد: تفکر امروز غرب همان اومانيسم است، اگر چه اصطلاحات و الفاظ تغيير کرده باشد؛ اينکه گفتند تا زنده هستيد عالم باشيد، چون عالم اگر نتواند باري از دوش ديگران بردارد، زير بار استعمار هم نمي رود و باربري نمي دهد، زيرا حوزويان و دانشگاهيان با يک دست تعليم و يا دست ديگر تعليل دارند.
وي اظهارداشت: خدا فرموده ما نيازي به ياوري شما نداريم، امروز هم همين است خدا نيازي به ياوري ما ندارد، بلکه وظيفه ما حفظ حرمت خون شهدا، امام و اکرام رهبري است.
شرکت در راهپیمایی موجب عقب نشینی دشمن می شود.
مقام معظم رهبری مد ظله العالی:
ملت ایران هرسال با حرکت خود در 22 بهمن دشمن را در جای خود متوقف و وادار به عقب نشینی کرده است.
اساتید و طلاب مدرسه علمیه الزهراء(س) کلاردشت نیز با شرکت در راهپیمایی 22 بهمن باری دیگر لبیک به رهبری و انقلاب اسلامی خواهند گفت.
نقش زنان در تثبیت و تداوم انقلاب اسلامی ایران
به مناسبت فرارسیدن سی و ششمین سالگرد شکوهمند انقلاب اسلامی ایران، همایشی با عنوان نقش زنان در پیروزی انقلاب اسلامی ایران با دعوت از مسئولین محترم و بانوان شهرستان کلاردشت در سالن اجتماعات مدرسه علمیه الزهراء(س) کلاردشت برگزار گردید.
برگزاری محفل انسی با قرآن، محفل بهره مندی از آثار معنوی تلاوت قرآن
همزمان با سی وششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران ، محفل انس با قرآن در راستای اشاعه فرهنگ تلاوت کلام الهی، تقویت فعالیت های فرهنگی و بهره مندی از آثار معنوی تلاوت قرآن، در سالن اجتماعات مدرسه علمیه الزهراء(س) کلاردشت به صورت با شکوهی برگزار شد.
تلاوت قاریان ، قرائت لطایف قرآنی و دلنوشته ، بیان نکات اخلاقی سوره حجرات از جمله برنامه های این مراسم معنوی بود .
در انتهای این مراسم که با پذیرایی مختصری همراه بود از قاریان تجلیل شد.