نشست بصیرت افزایی ماه رجب و حیا
بسم الله الرحمن الرحیم
هرکس یک روز از ماه رجب را روزه بدارد، مستحق رضوان الهی و روزه اش غضب الهی را خاموش کند.
مقدم معاون فرهنگی مدرسه علمیه الزهراء(س) کلاردشت درنشست اخلاقی که در مدرسه علمیه الزهراء(س) کلاردشت در تاریخ 22/1/95 برگزار گردید بعد از عرض تبریک حلول ماه مبارک رجب گفت:گرچه همه زمان ها مخلوق خداست لیکن برخی از آنها از شرافت و ویژگی خاصی برخوردار است، درسته که همه ماه های سال پرتوی از قدرت جهان آفرینه، اما سه ماه رجب ، شعبان و رمضان ، دارای امتیاز و برجستگی ویژه ای هستند. پیامبر خدا (ص) فرمودند: بدانید که رجب، ماه خدا، شعبان ماه من و رمضان ماه امت من است پس هرکس یک روز از ماه رجب را روزه بدارد، مستحق رضوان الهی و روزه اش غضب الهی را خاموش کند و خداوند دری از درهای جهنم را بر او ببندد و اگر کسی به اندازه تمام زمین طلا انفاق کند، برتر از یک روز روزه آن نخواهد بود.
وی افزود: امام کاظم (ع) می فرماید: رجب نام نهری در بهشت است که از شیر سفیدتر از عسل شیرین تر است، بنابراین هر کس یک روز از ماه رجب را روزه بدارد، خداوند از آن نهر به او خواهد نوشاند.، همچنین آن حضرت در روایت دیگری می فرماید: رجب ، ماه عظیمی است، که خداوند، اعمال نیک را درآن چند برابر می فرماید و گناهان را در آن محو می کند، پس ما سعی کنیم که فضایل اخلاقیمان را بالا ببریم و از رذایل دوری کنیم ، یکی از آن فضایل صفت حیا می باشد که امام باقر (ع) در این باره می فرمایند: حیا و ایمان در کنار هم در یک ظرف قرار دارند و اگر یکی از آنها برود، دیگری هم به دنبالش خواهد رفت، حیا اقسامی دارد: - حیا از خدا، یعنی اینکه ما در همه حالات خدا را در نظر بگیریم و از نافرمانی پروردگار پرهیز کنیم، پیامبر اکرم می فرماید: از خدا حیا داشته باشید آنطوریکه حق حیاست ، اطرافیان از پیامبر پرسیدند: آن جه کسیست؟ او کسیست که مرگ را نزدیک ببیند، به دنیا و زینتش زهد بورزه، سروشکمش راحفظ کند و قبررا فراموش نکند.- حیا از دیگران، که ما باید حرمت دیگران را حفظ کنیم و از گفتار و رفتار سبک و ناپسند بپرهیزیم. – حیا از خود، یعنی اینکه ما حرمت خودمان را حفظ کنیم و در ارتباط و صحبت کردن با دیگران ادب و وقار را رعایت منیم تا کرامت انسانیمان حفظ شود که امام علی علیه السلام هم در این مورد می فرمایند: ” اَحسن الحیاء استحیاؤکَ مِن نفسِک ” نیکو ترین حیا، حیا از خودت است. – حیا از فرشتگان، قرآن مجید از ثبت اعمال توسط فرشتگان خبر داده و می فرماید: انسان هیچ سخنی را تلفظ نمی کند مگر اینکه نزد او فرشته ای مراقب و آماده است.
وی خاطرنشان کرد: حیا مواردی دارد: - حیا در نگاه ، قرآن کریم در سوره نور می فرماید: به مردان و زنان بگو مؤمن بگو چشمان خود را از نامحرم بپوشانند. – حیا در راه رفتن، قرآن کریم در سوره نور می فرماید: زنان به هنگام راه رفتن پاهای خود را به زمین نزنند تا زینت پنهانشان دانسته شود. – حیا در سخن گفتن، قرآن کریم در سوره احزاب از زنان پیامبر می خواهد که در سخن گفتن مواظب باشند و با طنّازی و کرشمه صحبت نکنند و می فرماید: به گونه ای هوس انگیز سخن نگویید که بیماردلان در شما طمع نکنند. – حیا در پوشش، پوشش انسان مسلمان باید با موازین شرع منطبق باشد و به وقار و حیای آن آسیب نرساندکه در این مسأله فرقی بین زن و مرد نیست.
خبرنگار مدرسه علمیه الزهرا (س) کلاردشت
معرفت مقدم